16/04/2024

Крадливи некадърници за 20 години видяха сметката на Пловдив

Пловдивчани отдавна си го усещаха – любимият град от година на година запада все повече и повече. Тук е трудно да се живее – със смешните заплати от цели 200-300 евро хората трудно изхранват децата си. Камо ли да могат да мислят да им осигурят по-добро бъдеще. И пловдивчаните бягат – отиват в София, която не харесват колкото родния си град, но където за същия труд получават минимум с 30 на сто по-висока заплата. А понякога и в пъти по-висока. /Още подробности – вижте тук/

Изнасят се в чужбина, за да мият тоалетни, да бършат задници на болни хора и да мият чинии, да берат ягоди. Като за това получават пари, които в Пловдив никой инженер, например, не може да сънува дори.

Върволица некадърни и продажни управници на България никога не поставиха на преден план в приоритетите на тази държава човека. Думкат се в гърдите с макроикономическа стабилност, от която обаче хората , които я осигуряват чрез данъците, не чувстват нещо в живота им да се подобрява. Напротив – нещата само се влошават.

Върволица некадърни управници на Пловдив от 20 годи насам обезличават този град – най-стария жив град в Европа и петият по възраст жив град в света. И се оправдават, че нямат море, затова нещата не вървят както им се иска. А Пловдив с историята си може да привлича море от туристи всяка година. Но от този поток не може да се краде, както от обществените поръчки, така че – кой и защо да се хаби?…

Не може да се краде и от проекти с европейско финансиране, затова в Пловдив влизат смешни пари от милиардните еврофондове за решаването на смешни проблеми.

И нека никой не казва, че сами си ги избираме и държавните, и пловдивските управници, защото в България вече 20 години се провеждат избори без избор – едни и същи некадърни и алчни муцуни, на които изобщо не им пука за начина, по който живее, по-точно – вегетира, българинът.

И не казвайте, че всеки сам си е виновен. Не всеки може да стане предприемач, не всеки по белите държави е бизнесмен, но това не е пречка наемните работници да водят достоен живот.

Нищо чудно при следващо преброяване Пловдив да се стопи с още 90 и повече хиляди души…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *