28/03/2024

И Пловдив скочи срещу рекета на EVN! Арестуваха старец!

С един арестуван пенсионер завърши мирният протест на ВМРО-БНД срещу монополиста ЕВН в Пловдив.

Снимка на Дарик

Полицаите задържаха Васил Владиков, който риташе служебен автомобил на ЕВН. Той хвърли кошче по врата на колата „Рено клио“ и увреди ламарината й. Инцидентът стана докато воеводите пееха химна на България и пускаха димки с цветовете на трикольора.

200 души подкрепиха мирния протест срещу високите цени на тока, организиран от ВМРО-БНД, който се проведе пред сградата на ЕВН в Пловдив. „Протестираме срещу нереално високите цени на горивата и електричеството, срещу абсолютно незаконните цени на водата“, обяви в Пловдив по време протеста зам.-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Воеводите настояват да бъдат върнати старите цени на тока, тъй като новите – с 5% увеличение, са незаконни.

„Води се дело във Върховния административен съд и със сигурност ще докажем незаконните цени на тока“, допълни Джамбазки. „Ще продължаваме да твърдим, че цената на захарта няма нищо общо със събитията в Тунис и Египет и че цената на хляба не се влияе от бомбардировките в Либия. Това е споразумение между търговците“, обяви още зам.-председателят на ВМРО-БНД.

Протестиращите се заканиха, че ще преминат към по-крутни действия. От партията обмислят да организират „Ден на гнева“. Това ще стане след месец, тъй като лидерът на воеводите Красимир Каракачанов в момента е в чужбина. Те обявиха, че ще блокират граници, бензиностанции и контролно-пропускателни пунктове.

dariknewc.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *