24/04/2024

Браво Доналд, браво сър Джеферсън от Барутин, Смолянско

Сър Джеферсън от Барутин, Смолянско

Един мъж в разцвета на силите си – на 40 години, от красивото село Барутин високо в Родопите, се подиграва на управниците по невиждано остроумен начин.

Още подробности – вижте тук!

От Мирослав /дали пък точно Мирослав/ Джаферов, той още през 1990 г. – след връщането на отнетите насилствено имена на мюсюлмани през оцапания с кръв и смърт т.н. Възродителен процес, се прекръства на…Доналд Джеферсън.

Това е фамилията на един от силните американски президенти Томас Джеферсън, който не случайно е сред четиримата първи ръководители на САЩ, издялани в оригиналния монумент в Планината Ръшмор. Барутинецът не копира едно към едно името на президента. За сметка на това синът му се казва  точно като президента на САЩ – Томас Джеферсън.

По късно родопският Джеферсън решава, че не е нормално към човек с негово име да се обръщат нито със смешното комунистическо другарю, нито с господине. И затова поискал от съда първото му име да е Сърдоналд. Така щат не щат и познати, и непознати ще се обръщат подобаващо почтително към него. Съдът обаче отказал. Макар че аз лично познавам човек, с абсолютно неоспорваната от съда фамилия Съртонев.

Българският Джеферсън преди дни поиска да регистрира своята фирма, наречена „Далавериос”. Но съдът, очевидно загрижен за доброто име на сър Джеферсън от Барутин, му отказа. Нищо че далавера, не е българска дума, а американска и произхожда от офшорния щат Делауер…

Прекрасен филм за родопчанина с американска президентска фамилия засне пловдивският журналист Цветан Симеонов. Но въпреки че не беше никак къс този филм, там не проличава съвсем ясно като какви точно са мотивите на този мъж да си избира наистина толкова необикновени за българското ухо имена за себе си и фамилията си.

Четиримата президенти в планината Ръшмор, САЩ. Вторият от ляво надясно е Томас Джеферсън

С поредната му атака на третата власт и името на фирма „Далавериос” вече няма никакво съмнение, че този мъж е измислил неповторим начин да се гаври с лицемерието на власт имащите и на българските институции. Защо всички знаем как там се краде като за световно, какви рушвети се взимат, какви „сиромаси” с хотели край морето се трудят в съдебната система, какви подкупи се вземат в съда, митниците, полицията, министерствата… Достатъчно е само да следим новините и ще сме наясно.

Но всичките тези хора стават смешно свенливи, когато един човек е решил да си кръсти фирмата „Далавериос”. В крайна сметка доброто му име – не е ли негова си грижа?

Браво Доналд! Браво сър Джеферсън от Барутин! Всеки се бори с държавата си както може. И не заради това, че е наследник на Андрешко, а защото българската държава всеки ден и всяка секунда се труди за унищожаването на собствения си народ.

Те така, ние пък – така. Като сър Джеферсън от Барутин…

Автор: Елена Емануилова

One thought on “Браво Доналд, браво сър Джеферсън от Барутин, Смолянско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *