28/03/2024

Богаташи раздават парите си като за световно! Вижте как!

Милиардер-бездомник, премиер, чиято дъщеря продава сандвичи в „Макдоналдс“, куче, което си купи вилата на Мадона в Маями – ето кои са героите в класацията на списание Forbes за най-ексцентричните богаташи на планетата.

Без дом

Милиардерът Никълъс Бергруен не притежава никакви имоти, защото е загубил интерес в притежанието на каквото и да било – освен на пари. Според Forbes през 2010 г. неговото състояние възлиза на 2.2 млрд. долара.

Когато станал на 46 години, Бергруен решил, че имотите не представляват интерес за него и дори са бреме. Продал апартамента си в Ню Йорк, имението във Флорида, както и единствената си кола.

Студентски години

Премиерът на Тайланд Таксин Шинаватра пък накарал дъщеря си, която е студентка, да работи в „Макдоналдс“, за да усети  стойността на парите. Шинаватра казва, че самият той е работил в KFC, докато е бил студент в САЩ.

По думите на шефа на „Макдоналдс“ за Тайланд премиерът сам отишъл при него и го помолил да даде работа на дъщеря му: „Каза ми да не я третирам по-различно от останалите служители“, уверява той.

Експериментаторът

През 1980 г. милионерът Робърт Кларк Греъм решил да отвори банка за сперма, в която да складира генетичен материал на Нобелови лауреати с цел създаване на суперраса. Той събирал материала в банка в Сан Диего. Тъй като нямало много желаещи за донори сред лауреатите, а и повечето били на възраст и не се знаело колко качествена ще е спермата, той решил да разшири критериите. Донорите трябвало да имат висок коефициент на интелигентност, да имат семейства, а по-късно той решил да приема и спортисти.

През 1983 г. Греъм се похвалил, че пази генетичния материал на трима Нобелови лауреати.

Банката за сперма затваря през 1999 г. след смъртта на Греъм. От нея са направени 229 бебета (макар нито едно да не е от материал на тримата Нобелови лауреати).

Парите не те правят щастлив

Израсналият в бедно семейство Карл Рабедер мислел, че ако е богат, ще бъде по-щастлив. Когато забогатял обаче, разбрал, че парите не носят щастие. За това решил да раздаде 3-те милиона паунда, които притежавал, до последното пени. Той продал и вилата си в Алпите, както и имението си във Франция и се преместил в малка планинска къща в Инсбрук.

Не е оставил нито стотинка от парите за себе си – всичко е раздадено на фондации от Централна и Латинска Америка.

Милионер по сандали

Британски милионер, планирал да живее в Африка с племето масаи, докато бил на почивка в Африка. Той се сприятелил с тях и успял да им помогне да решат племенен диспут, за което бил удостоен с почетен сан в племето. Церемонията включвала принасяне на крава в жертва, а господин Пендрил трябвало да пие кръв на бик.

Когато се върнал в родния си Бристол, 57-годишният Пендрил продължил да се облича само с роба и сандали. Пендрил, който е антиквар, е подарил всичките си костюми на фондация и планира да продаде жилището си и да се премести да живее в колиба с африканските си приятели.

Лудо сърце

40-годишната медицинска сестра Карен Шанд печели един от най-големите джакпоти в британската тв история с телефонно обаждане и правилни отговори на 6 поредни въпроса.

Когато прибра 1 милион паунда от лотарията обаче, тя заяви, че няма намерение да се разделя с работата си в болницата. Като сестра в кардиологично отделение Карен печели по 40 000 паунда на година.

Най-богатото куче в света

Немската овчарка Гюнтер четвърти е наследник на немската дукеса Карлота Либенщайн.

Гюнтер притежава 372 млн. долара, които държи във фонд. Наскоро си купи вилата на Мадона в Маями.

webcafe.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *