23/04/2024

Астронавтът Стори Мъсгрейв: НЛО са идвали на Земята!

Стори Мъсгрейв, снимка на БГНЕС

„Има трилиони планети и със сигурност някъде ще има живот. Аз вярвам твърдо, че има и други в Космоса“, сподели ветеранът в космическата програма на НАСА (NASA) Франклин Стори Мъсгрейв – още подробности вижте тук.

Астронавтът е гост и лектор на форума „Туризъм и пътувания в Космоса“, който започва на 17 март в залата на Софийската опера и балет. Форумът е част от конференцията „Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес“, предадоха БГНЕС и БТА.

Според Мъсгрейв Земята е била посетена от НЛО. Много е важно да приемем другите още преди да ги познаваме и да не мислим, че сме центъра на Вселената, призова той.

Астронавтът заяви, че най-сигурният начин повече българи да излязат в Космоса е България да започне своя космическа програма. Няма ли да е страхотно български астронавт да лети в космоса с американски астронавти – напълно подкрепям това, коментира наскоро посланикът на САЩ Джеймс Уорлик идеята на президента на Атлантическия клуб Соломон Паси.

По думите му, най-важното за космическия туризъм е да е надежден и безопасен, а тези две неща са скъпи. Полет в Космоса струва един милиард долара. Цената може да падне, само ако пътуват повече хора, но това не е самолет, за който могат да чакат 500 души, каза Мъсгрейв. Един подорбитален полет в момента струва около 200 000 долара, но според него цената му може да падне до 10 000 долара.

Що се отнася до Марс, това е приятна планета, на която има много минерали и хранителни вещества, а температурите са разумни. Ако на Марс има живот, ние трябва да се опитаме да не го нарушаваме, каза астронавтът. По думите му, ако в марсианска почва се заровят много силни бактерии, те може да оживеят.

Миналата година НАСА одобри мисия за 438 млн. долара, която ще изследва Марс и ще проучи дали там някога е имало живот.

Мъсгрейв разкритикува филма „Мисия до Марс“. Този филм се оказа голям провал, отбеляза той, изтъквайки недостатъците при представянето на гравитацията на червената планета.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *