31/03/2023

Астронавтът Стори Мъсгрейв: НЛО са идвали на Земята!

Стори Мъсгрейв, снимка на БГНЕС

„Има трилиони планети и със сигурност някъде ще има живот. Аз вярвам твърдо, че има и други в Космоса“, сподели ветеранът в космическата програма на НАСА (NASA) Франклин Стори Мъсгрейв – още подробности вижте тук.

Астронавтът е гост и лектор на форума „Туризъм и пътувания в Космоса“, който започва на 17 март в залата на Софийската опера и балет. Форумът е част от конференцията „Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес“, предадоха БГНЕС и БТА.

Според Мъсгрейв Земята е била посетена от НЛО. Много е важно да приемем другите още преди да ги познаваме и да не мислим, че сме центъра на Вселената, призова той.

Астронавтът заяви, че най-сигурният начин повече българи да излязат в Космоса е България да започне своя космическа програма. Няма ли да е страхотно български астронавт да лети в космоса с американски астронавти – напълно подкрепям това, коментира наскоро посланикът на САЩ Джеймс Уорлик идеята на президента на Атлантическия клуб Соломон Паси.

По думите му, най-важното за космическия туризъм е да е надежден и безопасен, а тези две неща са скъпи. Полет в Космоса струва един милиард долара. Цената може да падне, само ако пътуват повече хора, но това не е самолет, за който могат да чакат 500 души, каза Мъсгрейв. Един подорбитален полет в момента струва около 200 000 долара, но според него цената му може да падне до 10 000 долара.

Що се отнася до Марс, това е приятна планета, на която има много минерали и хранителни вещества, а температурите са разумни. Ако на Марс има живот, ние трябва да се опитаме да не го нарушаваме, каза астронавтът. По думите му, ако в марсианска почва се заровят много силни бактерии, те може да оживеят.

Миналата година НАСА одобри мисия за 438 млн. долара, която ще изследва Марс и ще проучи дали там някога е имало живот.

Мъсгрейв разкритикува филма „Мисия до Марс“. Този филм се оказа голям провал, отбеляза той, изтъквайки недостатъците при представянето на гравитацията на червената планета.

dir.bg

(Visited 175 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *