16/04/2024

Чудо! Млад мъж се събуди след продължила повече от година кома!

Дарин Тодоров

След повече от година в състояние на будна кома футболистът Дарин Тодоров проговори. Младият мъж – на 22 години, прекара в това сътояние цели 370 дни,  припомниха лекуващите го лекари от болница „Света Анна“ във Варна, цитирани вестник Монитор.

Нападателят на юношеския отбор на „Левски“ катастрофира на 17 януари 2010 година на магистрала Хемус. Въпреки че не се движел с висока скорост, заради дупките на магистралата той загубил контрол над колата и те са станали причина за трагедията му.

Дарко се лекува в клиника в Германия, където обаче цената от 645 евро на ден за престой се оказа непосилна за близките му и семейството. Преди това лежа в болниците в Нови пазар и в „Света Анна“ във Варна.

Първата произнесена от него дума след връщането му в реалността беше „Обичам те“. Досега не можехме да асимилираме, че е вярно, че се е събудил. Затова не сме го огласявали. Господ ми върна детето!, заяви майката Даниела, цитирана от вестник Труд.

През март Дарин ще замине на рехабилитация в Поморие. Близките му започнаха вярват, че един ден Дарин пак ще тича след футболната топка…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *