20/04/2024

Светът: Взривът в „Галерия“ – атака срещу антиправителствен вестник!

В София е извършено нападение срещу антиправителствен вестник, съобщават агенциите АФП, Асошиейтед прес и Блумбърг криминовината на деня.

За експлозията пред редакцията на вестник „Галерия“ те цитират главната редакторка Кристина Патрашкова, която заявява: „Експлозията е акт на политическо сплашване.“ „За „Галерия“ се говори, че е издание, близко до бившия началник на службите за сигурност Алексей Петров, който в момента е в конфликт с правителството, пише агенция АФП.

„През последните няколко седмици вестникът е публикувал серия компрометиращи разговори на различни високопоставени лица, сред които шефа на митниците Ваньо Танов и премиера Борисов“, обяснява агенцията. Асошиейтед прес отбелязва, че до момента не е ясно дали разговорите са автентични.

Блумбърг споменава, че в записите Танов се оплаква от натиска да предпази определени компании от данъчни разследвания и допълва, че именно тези разговори са причината премиера Борисов да поиска вот на доверие на 20 януари, който спечели.

АФП припомня още, че взривът е избухнал само часове преди официалното пристигане на трима еврокомисари, сред които и комисаря по вътрешните работи Сесилия Малстрьом. Утре пристига още един еврокомисар.

„България е под специално наблюдение от страна на Брюксел заради провала в справянето с организираната престъпност и корупцията“, допълва агенцията.

След като пое властта преди 17 месеца, Бойко Борисов обеща да ограничи корупцията и организираната престъпност особено след критиките от страна на ЕС, пише Блумбърг и добавя, че в края на февруари комисията трябва да публикува междинен доклад да усилията на България за справяне с корупцията.

One thought on “Светът: Взривът в „Галерия“ – атака срещу антиправителствен вестник!

  1. Аман, докога България и нейните граждани ще се занимават /или ще ги занимават/ с някакъв си там взрив? Ами че то си е ясно-нарочно няма пострадали;нима някой си въобразява, че нашите бомбаджии са толкоз нескопосани, че да не могат да бастисат когото трябва? Страда единствено българският гражданин , като не получава отговори на въпросите , които наистина го интерисуват; отново и отново го занимават с глупости!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *