19/04/2024

Швейцарец измина цяла миля по въже на 3000 метра височина!

Опасният рекорд, снимка на Лента.ру

Жителят на Швейцария Фреди Нок премина по кабел, по който се движи кабинков лифт, без никакви обезопасителни средства. Това нямаше да бъде удивително за много циркови актьори, ако кабелът не бше на височина цели… три километра от повърността, съобщава Световната академия на рекордите.

46-годишният акробат направи своята „разходка“ преди няколко дни в планините на конфедерация Швейцария, община Silvaplana.

Той измина по кабела около една миля от един ски курорт в друг. В същото време той успя да преодолее разстоянието едва от втория опит – бил е принуден да анулира първото преминаване, поради лоши метеорологични условия. Вторият опит е успешен. По време на преминаването на Нок той бил наблюдаван от хеликоптерната спасителна служба.

След успешния край на лудото си начинание Фреди постави нов световен рекорд по височина на разходка върху опънати въжета без обезопасителна мрежа. Кога книгата за стовните рекорди на Гинес официално ще запише постижението на швейцареца не се съобщава.

Фреди Нок се занимава с канатоходство от четири години, разказва Лента.ру. Той в момента работи в цирк, където показва уменията си в ходене по тънко въже без мрежа. Преди това е правил някои опасни каскади в Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *