29/03/2024

СДС: Българинът – най-беден, а плаща най-високите цени!

От няколко месеца България живее в два паралелни свята – този на СРС-та, ченгетата и лъжата и реалния свят на всяко българско домакинство. Това заяви Михаил Михайлов на брифинг в централата на СДС днес.

Михайлов допълни, че България е най-бедната страна в ЕС, а същевременно българинът плаща най-висока цена от всички европейци за хляб, дизел, бензин и мобилни услуги. Той е убеден, че в страната ни има абсолютно изкривяване на пазара, което според СДС се дължи на негласно картелно споразумение за цените на много стоки на пазара.

Михаил Михайлов обяви, че СДС ще направи предложение за промени в Закона за електронните съобщения, Закона за защита на потребителите и ще поиска Комисията за защита от конкуренцията да бъде свикана заедно с парламентарната икономическа комисия. Те трябва да дадат отговор на въпроса има ли монополи и картелни взаимоотношения.

Как живее българинът в условия на неотминаваща криза? Това за нас е най-важният въпрос, който касае 8 милиона души, коментира Михаил Михайлов и допълни, че такива високи цени  няма не само в ЕС, но и в света.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *