25/04/2024

Руски учени изследват загадъчна метална отломка. От НЛО?

Загадъчната отломка

Местни уфолози се опитват да изяснят произхода на парче метал със сив цвят, което е немерено на Колския полуостров след като там паднал непознат летящ обект. Учените допускат, че тази отломка може да е на извънземна цивилизация. Тя се съхранява в желязна каса.

През 1965 година жители на Колския полуостров наблюдавали полет, а след това – взрив на светещо тяло. В началото на 90-те години към мястото на падането на неизвестния обект организирал експедиция пермският геолог и уфолог Емил Бачурин. Там той открил парчето метал със сив цвят. Преди смъртта на учения при него дошъл колегата му Николай Суботин, който изразходвал доста следства за анализ на находката.

Пренесохме отломката в Москва, разделихме я на четири части. Първият резултат получихме още тогава – оказа се, че това волфрам с чистота 99,9 на сто, разказва Николай Суботин.

Според заключението това волфрамово парче е било извлечено по неизвестен метод от пределно пречистен прах. През 1965 г. в нито една страна по света нямало технология, способна да доведе до такава обработка. По-късно специалисти от лаборатория в Пермския технически университет намерили в метала една стотна примеси. А учените от Екатеринбургския институт по свръхпроводимост видели в тези примеси олово и никел. Оставало само да се изясни земен или извънземен е произходът на тази находка.

Николай Суботин: Ще се опитаме да се свържем със специалисти от Държавния университет – кадетрата по физика на твърдите тела. Възможно е дя получим някакви нови резултатати.

Собствениците на волфрамовото парче искат да знаят как късчето обработен метал е попаднало на полуострова. С разрешение на Николай в Пермския държавен университет нарязали образеца, анализирали го и достигнали до извода, че това е обикновен волфрам, който се използва в ракетната техника.

Според завеждащият катедрата по физика на твърдите тела в Пермския университет Анатолий Волинцев в ракетната техника се използват такива елементи, включително и за соплата и онези части на ракетата, които са подложени на въздействието на високи температури.

Между другото Николай разполага с информация, че през 60-те години на миналия век на Колския полуостров са се провеждали изпитания на тежки междуконтинентални ракети. Съществува вероятност това парче волфрам да е част от огнеупорен ракетен пръстен или част от двигател.

Уфологът обаче е готов да продължи изследванията, съобщава сайтът Тайни. Той вече има и предложение за това от специалисти в американския аерокосмически център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *