29/03/2024

В древни времена са хфвърчали на модерни летателни апарати!

Нашите съвременници са убедени, че способността на хората да се издигнат в небето е  сравнително от неотдавна – преди около век и половина. Но учените са открили наистина интересни факти в тази насока.

Оказва се, че още в древността хората са се опитвали да се издигнат в небето. Естествено, такова предположение ни изглежда смешно. Но ако внимателно се проучат всички факти става ясно, че човекът е летял още в древни времена.

Авиацията, оказва се, има много по-ранна история на възникване, отколкото сме свикнали да мислим. Учени са открили документи, свидетелстващи за това, че при хората още от древни времена съществували приспособления за управляем полет.

Най-първите споменавания за такива приспособления с открити от историците в древновавилонският запис на законите „Халката”, където има такива изрази: „Да се управлява летяща машина – това е велика привилегия. Знанията за полета – едни от най-древните, те са дар от боговете на древността, предназначени за спасение на живота”.

По нататък следва подробно описание на полета по-горе, което се споменава в още един вавилонски ръкопис – „Епос за Етан”. В него се разказва за това какви усещания възникват на височина у шумерския цар, летящ на гърба на огромен орел, съобщава сайтът Тайни. Географски напълно съвпадат всички описания на местностите, видени отгоре – перспективата, мозайката на цветовете, атмосферната омара. Чак не е за вярване, че такива описания са били възможни цели 2400 години ПРЕДИ нашата ера! Такава точност на описания пейзаж, видян от голяма височина, стана възможна едва в петдестте години на миналия век. Именно тогава се появили летящи машини, позволяващи издигането на голяма височина.

В Музея на древността в Кайро има един твърде интересен експанат под номер 6347, RM 22. Учените дълго време смятали, че той е просто някакъв си артефакт. Този експонат във формата на малко дървено самолетче, бил открит през 1898 година.  Дълги години той бил съхраняван в подземието на музея под названието „Птица”.

Пред 1969 година обаче известният археолог Халил Мессиха си помислил, че този предмет много прилича на съвременен самолет и решил да събере повече информация за загадъчния експонат. След проведеното разследване се оказало, че това самолетче може да лети. Разгледали го авиоинженери и стигнали до заключението, че неговата конструкция напълно съответства на тази конструкция на летателните апарати, разработени в наше време.

Случайно ли е това или пък в крайна сметка древните египтяни са познавали законите на аеродинамиката?…

Предмети, приличащи на летателни апарати, са открити и в Южна Америка – във Венецуела, Перу, Коста Рика и Колумбия. Пилотът изпитатател Джек Улрих например смята, че някои от тях много напомнят на съвременните бойни самолети – изтребители.

Много експерти считат, че родината на тези находки не е Южна Амарика, тъй като нанесените върху златните фигурки знаци напомнят на финикийската писменост.

Сега между научните изследователи се спори: възможно ли е появяването на някои от легендите да произтичат от реална предишна история?….

One thought on “В древни времена са хфвърчали на модерни летателни апарати!

  1. Какво означава „възможно ли е“? За справка- Рудолф Щайнер – за миналите цивилизации и преображения на планетата ни,за миналото величие и миналите грешки и самозаблуди. По -интересно е дали сме научили нещо и дали нашата циливизация ще завърши така безславно, както предните?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *