22/03/2023

Прочетете това: Разтърсващи разкрития за ДС на наш емигрант!

Петър Бояджиев

Петър Бояджиев е роден на 3 юли 1947 г. в Шумен. След казармата е приет да учи математика в Софийския университет. Държавна сигурност го поставя под наблюдение и го задържат на 15 август 1968 г. – малко преди нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия. Предлагат му да сътрудничи на комунистическите спецслужби, като замине във Франция и проникне в емигрантските среди. Бояджиев отказва. Спретват на него и на приятеля му Алфред Фосколо шумен процес за шпионаж. Осъден е на 12 години затвор при строг режим. Разбирайки това, майка му изразява негодуванието си и е затворена в психиатрична клиника, където няколко месеца по-късно слага край на живота си.

Петър Бояджиев е изпратен в политическия отряд на Старозагорския затвор и изпитва на гърба си целия арсенал от физически и психически методи за натиск на репресивната машина. Освободен е след изтичане на наказанието му на 3 май 1978 г. Бояджиев минава в нелегалност и през август същата година с риск за живота си бяга във Франция, където живее и досега.

– Архивите на ДС не се разкриха навреме и вече 22 години след промените всичко обясняваме с митичната Държавна сигурност. Дали наистина е така, г-н Бояджиев?
– За това има основания! Шесто управление са божи кравички в сравнение с Първо. Те затова ги хвърлиха на кучетата след промените, защото парите бяха в Първо! Как сега Първанов държи толкова много хора в шах и ги кара да пеят, както си иска – чрез офшорките! Кой има информация за парите, които

влизат в офшорните зони на името на Иван Костов и Стефан Софиянски,

да кажем – Първо главно на ДС или Националната разузнавателна служба /НРС/, която е на подчинение на президента. Над нея няма никакъв друг контрол. НРС изпълнява задачи, които й поставя президентът. А около службата е тази общност от “разузнавачи” като Димо Станков, които се правят на големи и искат да продължат да лъжат историята.

А страхът от Първо главно на ДС е голям! Срещам се в Брюксел с Йоан Костадинов, когато беше кмет на Бургас. Вечеряме в един ресторант, приятели сме, нищо политическо не сме говорили. По едно време той пребледня и вика: “Петьо, онзи отсреща е от Първо! Той мен следи!” Дори не казва от НРС-то, а от Първо! Каква психоза!

– А има ли наистина основание за такава психоза?
– Просто има две Българии! Една легална и една нелегална, която се опитва да кадрува. Тя преди 10 ноември 1989 г. беше легалната България, но събитията я принудиха да мине в нелегалност. Нелегалната България се контролира от бившата Държавна сигурност! Президентската власт никога не е принадлежала към легалната България. Това, което се вижда на повърхността, е формално. Под повърхността кипи дейност. Както каза Татяна Дончева: “Там има голям ресурс”. Да, има ресурс, който не е разписан в Конституцията, и той е част от нелегалната България. Това е ресурсът на Първо главно на ДС – огромни структури, цялата външна търговия, цялата информация беше там!

– И вие ли твърдите, че главата на Октопода е там?
– Главата на организираната престъпност и на високото ниво на корупция в България винаги е била в президентството – независимо кой е бил президентът! Не президентът е главата, той е подставено, зависимо лице. Всички български президенти досега са били подставени лица. И Желю Желев, и Петър Стоянов, и Георги Първанов – независимо от цвета.

Ще дам един пример. Когато беше Петър Стоянов президент, разбрах по мои канали, че една служителка от деловодството на президентството всяка вечер изнася маса документи в чантата си. Научавам, че

неин кръстник е ген. Боян Велинов от Шесто управление на ДС.

Поисках среща с президента. Казвам му: “Петре, тази и тази жена изнася документация от деловодството ти!” Петър Стоянов ме гледа и вика: “От Министерския съвет ми я пробутаха!” Тоест Иван Костов е виновен, не той! Викам: “Е, добре, знаеш вече, трябва да вземеш мерки!” Отидох си. Единственият резултат от тази среща беше, че Петър Стоянов ме намрази много. Жената не беше уволнена и продължи да вади документите!

– Какво представлява т.нар. нелегална България?
– Нелегалната България е конгломерат от кланове – няма един шеф. Който търси един шеф, няма да го намери. Властта след промените се разпадна на кланове. Всяко управление на ДС е един клан, помежду си те се конкурират и дори се убиват.

В началото имаше шеф и това беше Андрей Луканов.

Той беше координаторът. Сърцето на нелегалната България. След убийството му външното представителство на нелегалната България падна на гърба на Николай Добрев. Той тогава отиде до Русия и като се върна, рапортува на Благовест Сендов като председател на Народното събрание: “Надо менят команды!” /”Трябва да се сменя отборът!” – б. р. / И оттам нататък продължиха разговорите му с Костов, които Луканов беше започнал, и така нататък… Дойде Иван Костов на власт, изпълни си задълженията, зареди си парите в офшорните фирми и… сега гласува “въздържал се” на вота на доверие за правителството на Борисов! Това му е куплетът, който трябва да изпее!

– А къде е мястото в тази схема на хора като Алексей Петров, Яне Янев?
– Яне Янев трябва да го пазят сега много, защото тези от нелегалната България, които го употребяват, спокойно могат да преценят, че вече е износен, не им е нужен – и да го убият. А да кажат – ето, уби го правителството! Те са до такава степен перверзни!

Животът на Яне Янев трябва да бъде охраняван!

А симптоми на износване се забелязват – Яне Янев доста се е пооклюмал, плаче едва ли не…
И Яне Янев, и Алексей Петров са инструменти на нелегалната България! Тези от нелегалната България могат да похарчат и Алексей Петров!

– Споменахте преди малко Димо Станков. Какви разкрития за зам.-шефа на българското външно разузнаване на бившата Държавна сигурност сте направили?
– Потресен съм от последните документи, които намерих в Комисията за разкриване на архивите на ДС, от които излизат страшни неща, свързани с Димо Станков – бивш полковник от Държавна сигурност. В документ от 7 октомври 1985 г., когато Станков е началник на отдел 8 на Първо главно управление на ДС, той пише: “Възможни мероприятия във връзка със заболяването СПИН. На основата на съобщенията за това заболяване на Запад у нас също възникна идеята за провеждане на активни мероприятия, разобличаващи специалните органи на САЩ като първоизточник на болестта СПИН. Нашият първоначален замисъл беше да покажем Турция /предвид многобройните американски бази в страната и предвид характера на заболяването/ като един потенциално много опасен център на разпространяване и пренасяне на болестта от САЩ към други страни”. Този човек от българското външно разузнаване не се спира да манипулира по престъпен начин обществото за тази страшна болест!

По предложение на Димо Станков тогава се провежда активно мероприятие, в което се използват хомосексуалисти от Гърция, за да се докаже тази измислена теза. Целта е да се създадат антиамерикански настроения, като се разпространяват слухове, че там, където са разположени военни бази на Пентагона, повече се разпространява болестта СПИН. Така се създават фалшиви версии за произхода на СПИН. Извършва се престъпление към човечеството. Димо Станков е участвал съвсем съзнателно в тази престъпна манипулация… Тези документи сега се разсекретяват и всичко това става ясно.

– Научно-техническото разузнаване към ДС представлявало ли е истинска опасност за Запада?
– С отварянето на архивите на ДС става ясно колко тези хора са били нискограмотни, ограничени и изостанали в своето развитие. През 90-те години аз още смятах, че научно-техническото разузнаване на ДС може и да е било полезно с нещо на държавата. Но сега, след като излизат всички документи, става ясно, че това е една илюзия. С отварянето на архивите на ДС този мит се разбива на пух и прах. Ако това беше станало по-рано, щеше по-рано да се разбере от обществото какви неграмотници са били разузнавачите от ДС.

Това продължи и след промените. Когато през 1995-1996 година бях съветник на председателя на Народното събрание Благовест Сендов, секретните справки, които той получаваше от разузнаването с шеф Бриго Аспарухов, бяха извадки от “Труд” и “24 часа”! Казах на Благовест: “Тези се подиграват с теб! Пиши на Бриго едно писмо: ”Нямам нужда от тази информация, вестници и сам мога да си чета!”

blitz.bg

(Visited 856 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *