25/04/2024

Очаквано: „Ден на гнева“ и в Либия срещу диктатора Кадафи!

Муамар Кадафи

Повече от двестапредставители на либийската интелигенция призоваха полковник Муамар Кадафи „да се откаже от властта и да осигури мирен преходен период” в страната.

Професори, адвокати, лекари, инженери, бивши дипломати и военни, призоваха за демократични промени, които трябва да се извършат по мирен и цивилизован път, съобщи ИТАР-ТАСС.
Настоява се властите да не използват сила, за да попречат на демонстрациите, които се планира да се проведат в Либия на 17 февруари.

Късно снощи група в социалната мрежа “Фейсбук“ съобщи, че е събрала около 4400 членове след призивите за демонстрациите в четвъртък срещу корупцията и шуробаджанащината в Либия, предаде БНР.

Друга група с над 2600 членове призовава за участие в „деня на гнева“ и по случай отбелязването на смъртта на най-малко четиринайсет демонстранти на 17 февруари 2006 г. в Бенгази. Недоволните призоваха полковник Кадафи и семейството му да се оттеглят от властта и да се откажат от всички революционни, политически, военни и в областта на сигурността правомощия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *