20/04/2024

Кадафи: В Триполи съм! Не вярвайте на уличните кучета!

Кадафи

Диктаторът Муамар Кадафи, който пролива кръвта на собствения си народ, възстанал срещу режима му,  се появи за секунди по държавната телевизия. Това стана в два часа след полунощ, когато бе излъчено негово обръщение към нацията.

Това се случва за първи път от началото на протестите през миналата седмица. Диктаторът изрече само няколко думи: „Исках да покажа, че съм в Триполи, а не във Венецуела. Не вярвайте на телевизионните канали, притежавани от улични кучета“. Той искал да каже нещо на младежите на Зеления площад, но завалял дъжд. „Това е божи знак и е на хубаво“, заяви полковникът.

Междувременно офицери се обърнаха с апел към войниците да се присъединят към народа и да помогнат за свалянето на Кадафи, съобщи „Ал Джазира“. Според телевизията офицерите искат от либийската армия да настъпи към Триполи.

180-местен самолет заминава за Либия, за да евакуира десетки блокирани и бедстващи българи в джамахирията. Подготвя се за полет до Либия и правителственият „Еърбъс“, събщиха на външното министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *