23/04/2024

Изселници скочиха срещу Доган – искат му оставката!

Мотивите им са, че той “е бил агент и доносничел на Държавна сигурност, като от това са пострадали много наши братя и сестри”.

В остра декларация четирима представители на изселниците в Централния съвет на ДПС настояват за оставката на лидера на партията Ахмед Доган, пише столичен вестник.

Изселниците са недоволни още, че Доган не благоволил поне веднъж да присъства на мероприятията им, да ги изслуша и да покаже, че гласовете им са важни за партията. Както и че не е отчел нито веднъж получената държавна субсидия за гласовете от Турция.

Доган е критикуван и за това, че е занемарил духовната свобода на мюсюлманското изповедание, като с мълчанието си помагал на Недим Генджев, също от “Държавна сигурност”. Наострили са се срещу лидера на ДПС и защото не ходел на работа в парламента дори когато се обсъждало отнемането на правото им на глас, като вероятно имат предвид новоприетия Изборен кодекс.

Доган е обвинен още, че с “наглите си изказвания допринесъл за етническата и религиозната омраза между хората” и така подпомагал партии като “Атака”.

Подписалите декларацията са избрани в ЦС на ДПС от последната национална конференция. Техният координатор е Енвер Хатипоглу, който отговаря за Истанбул и цяла Турция. Подписи са сложили още Шази Али, отговорник за Бурса, Ибрахим Хамди, отговорник за Анкара, и Кемал Ефраим.

Трима от представителите на изселниците гласуваха против изключването на Касим Дал от ДПС на състоялия се в петък Централен съвет на движението. Според членове на ръководството това няма да доведе до отлив на гласове в подкрепа на движението от южната ни съседка. На последните избори оттам дойдоха около 89 000 гласа. В ДПС са решили да сменят представителя на партията за Турция Енвер Хатипоглу, който е близък до Дал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *