23/04/2024

Иван Костов: Цветанов не отиде на мястото на взрива. Защо?

Иван Костов

Взривът в редакцията на вестник „Галерия“ идва /още подробности – вижте тук/ в изключително лош момент за правителството, категоричен е съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. На мен това ми изглежда като продължение на атаката срещу правителството с други средства, допълни той.

Актът от тази сутрин според него показва невъзможността на правителството да гарантира сигурността дори на тези, които остро го критикуват.

Взривът от тази сутрин показва и още нещо – че управляващите не могат да контролират престъпността, подчертава тъмносиният лидер.

На въпрос дали този случай го прави още по-убеден в необходимостта от оставката на вътрешния министър, той отговори, че няма нужда от подобни неща, за да е убеден в това. Това са терористични прийоми, заяви Костов.

Той не смята, че има подмолен умисъл в днешния взрив. Най-неуместно е да бъде атакуван в момента остро критичния говорител срещу правителството, каза още съпредседателят на Синята коалиция, визирайки Алексей Петров и близостта му до в-к „Галерия“.

Според него МВР не е реагирало адекватно. Първият човек, който е трябвало да отиде на място, е вътрешният министър Цветан Цветанов. Защо го няма, наистина защо го няма, попита лидерът на ДСБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *