19/03/2024

Допитване: Доверието към Бойко Борисов пада, към ГЕРБ – не

Кристалина Георгиева продължава да води по рейтинг

С 6 на сто е спаднало доверието към министър-председателя Бойко Борисов през последния месец. Това показват резултатите от национално представително проучване за нагласите на обществото към последните скандали с изнесените разговори от СРС-та на социологическата агенция „Галъп“.

Близо 40 процента от анкетираните – 39% твърдят,  че имат доверие в премиера, а 38% казват, че нямат.

Спад в доверието на обществото се наблюдава и към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, и президента Георги Първанов. Според проучването тези политици са изгубили доверието сред 5 процента от населението през последния месец.

Политиците с най-висок рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, следвана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Министър-председателят Бойко Борисов остава на трето място в класацията.

Ако изборите бяха днес, 15,7% от избирателите биха гласували за Българската социалистическа партия, за ДПС – 6,1%, „Атака“ би получила 2,8% от гласовете, а Синята коалиция 2,3%. Партия „Ред, законност и справедливост“ би получила под 1% от гласовете на населението.

Според 53% от участвалите в проучването в момента в страната няма партия и коалиция, която може да управлява по-добре от ГЕРБ.

Повече от половината запитани смятат, че МВР злоупотребява с подслушването и употребата на други разузнавателни средства.

Най-сериозна е критиката на обществото към правителството по отношение регулацията на цените.

One thought on “Допитване: Доверието към Бойко Борисов пада, към ГЕРБ – не

  1. Кристалинка добре, че не говори. Защото след като каза за Калинка: Е какво толкова?? Едно момиче си фалшифицирало дипломата за да получи добра работа…
    Егати и помиярката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *