19/04/2024

Бойко Борисов: Стискаме зъби и тази година!

Министър-председателят Бойко Борисов заяви в присъщия си стил, че през май – юни световните агенции ще вдигнат кредитния рейтинг на България и той е готов да се обзаложи за това. Той каза това при откриването на Осмия конгрес на КТ „Подкрепа“, уверявайки делегатите, че курсът на ГЕРБ е правилен и че нещата ще станат по-добри.

България, в сравнение с комшиите, е значително по-добре, изтъкна още Борисов. Той подчерта, че във времето на кризата, управляващите не са намалили пенсиите и припомни, че още в първия ден неговото правителство е заварило увеличени пенсии, които е трябвало да плаща. Те ги вдигнаха, без да кажат откъде ще вземат парите за изплащането им, повтори за пореден път премиерът.

Трябва да има производство, да тръгне инфраструктурата, да дойдат инвестиции, да заработи икономиката, каза още премиерът. По думите на Борисов, през 2011 г. все още ще трябва да стискаме зъби, но през 2012 г. ще започнат да излизат проектите, които ще дадат резултат.

„Имаме два пътя – или да се откажем, или да продължим, докторе“, обърна се премиерът към лидера на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев и продължи: „Аз предлагам да продължим, защото ако се откажем сега, техният сценарий от преди 22 години ще успее“, при което бе прекъснат от аплодисменти.

В словото си Борисов коментира случилото се през последните две десетилетия с чувствата на хората – отначало надежда, след това безразличие, а накрая – омраза. Във времето това е направено, каза Борисов и посочи как хората с досиета се оказват на ключови места и сега, когато се отзовават посланици, има яростна съпротива.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *