22/06/2021

Балкански простотии: Спряха българи на път към Левски в Босилеград!

Паометникът на Апостола, издигнат от наши сънародници в Босилеград

Българите, които отиват на паметника на Васил Левски в Босилеград, ще бъдат пропускани през ГКПП „Олтоманци“, но няма да им бъде разрешено да правят митинги на сръбска територия. Това каза говорителят на Национална служба „Гранична полиция“ Лора Любенова, цитирана от агенция „Фокус“.

Това е станало ясно след приключването на срещата на началника на ГПУ „Олтоманци“ и началника на ГКПП „Олтоманци“, които тази сутрин поискаха среща със сръбските гранични власти. В момента български граждани преминават граничния пункт.

Както вече писахме, днес сутринта българи, които искаха да поднесат цветя пред паметника на Васил Левски в Босилеград, бяха спрени на границата без разумно обяснение. На пункта имаше и по-сериозно от обикновеното полицейско присъствие.

България ще информира европейските си партньори за груповото спиране на български граждани на българо-сръбската граница, които искат да се поклонят пред паметника на Васил Левски в Босилеград. Това съобщи министърът на външните работи Николай Младенов от парламентарната трибуна.

Той посочи, че това не се случва за пръв път. Според Младенов трябва да има дискусия с европейските партньори за подобен вид практики на Балканите, които веднъж завинаги трябва да бъдат прекратени.

dnevnik.bg

(Visited 141 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *