25/05/2022

Зрелища без хляб! Нерадостни изводи от четенето между редовете…

България в момента направо клокочи, все едно изборите са след няколко дни. Заливат ни с помия отвсякъде…

Поредните СРС-та са манипулирани, но пък от друга страна – разговорите са проведени – така излиза, когато човек успее да смели лавината от инфо от обстрелваната страна – правителството, и от невидимия враг към настоящия момент. Той е без пагони /а може и да е с пагони/, но очевидно – със подходящия за активното мероприятие манталитет.

Потресаващо е, когато един премиер на една държава – дори това да е доказано най-тъжното място на света – България, каже: това да ни е кусура! / че сме ги казвали тези неща/.

А може би все пак е прав. На народа се изсипват всеки ден зрелища, та белким забрави, че този крилат израз съдържа в себе си и още една проста, но много важна думичка: ХЛЯБ!

Цитат / още подробности – вижте тук/: „Някой режисира тези скандали, за да се отклони вниманието от свършената работа. Аз назначавам вицепремиера, шефа на Митниците, да го бях направил и него /има пред вид Вучката, с който си ритат топката/, а не да стои на най-ниската длъжност, каза Борисов.

Да, г-н премиер, абсолютно сте прав, че тези скандали отклоняват вниманието. Отклоняват го от тоталната повсеместна мизерия на телата и на душите в тази държава. А мизерията е тотална, защото за всичко друго има време и средства, не и за решаването на този проблем…

По горещата тема за повишаване на доходите, по която го критикува опозицията / не че опозицията, когато беше на власт си мръдна пръста в тази посока/, Борисов препоръча:

Цитат: Може ли да имате доходи, ако нямате професия и работа? Работете повече и ще имате пари. Доходите ще се вдигнат, когато конструираме икономиката си така, че да можем да раздаваме.

Е те с това си изказване Бойко Борисов е разгневил със сигурност милиони в тази държава. И по-точно, онази част от тях, която си има и професия, и работа, но не може да издържа семействата си и прави икономии дори от храната на децата – статистически е доказано, че една трета от работещите български семейства не могат да изхранват както трябва децата си.

Но между редовете на това изказване се чете и една наистина сериозна заплаха: излиза, че колкото повече работиш, толкова повече ще ти изземва държавата от доходите. Иначе откъде ще й дойде изобилието, че да започне и да го раздава? А който пък раздава, получава още по-голяма власт над другите. Направо ги поробва. Защото ако не слушкаш, може и да не папкаш…

Цитат: Свалям шапка на Алексей Петров, че с трима журналисти – Кристина Патрашкова, Явор Дачков и Сашо Диков, с един вестник и една телевизия подчини всички медии. С няколко флашки той обезличи всички партии, БСП тичат след всеки запис като палета. Така майсторски разиграва всички, че аз като джентълмен не мога не му призная – симпатизирам му“, обяви министър-председателят.

Това е черешката на тортата май от най-пресните скандали. Тази гнъс, този долен октопод, чиито пипала смучат и клатят цялата държава България / поне това ни внушаваха месеци нареди авторите на зрелищната операция „Октопод” , получи джентълменско евала от Бойко Борисов!

Продължавате ли да вярвате, че тази държава и нейните наивни жители имат въобще някакъв шанс? Ако вярвате, или вече сте намазали достатъчно за три поколения напред от дивия капитализъм, или децата ви пращат стипендии от чужбина, за да си купувате лекарствата, или вече имате еднопосочен билет за някои други географски ширини…

(Visited 157 times, 1 visits today)

One thought on “Зрелища без хляб! Нерадостни изводи от четенето между редовете…

  1. За да каже някой нещо,той най-напред го е помислил това нещо! Язък ни за премиера да си мисли по този начин!
    Ама и автора на статията , изглежда е събрал много злъч,за да я напише с толкова яд и „латинско безотговорие“; та нали „тази държава“ Е МОЯТА И НЕГОВАТА родина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *