29/03/2024

Яне Янев напусна с викове студиото на телевизия BTV!

Яне Янев

Лидерът на РЗС Яне Янев предизвика скандал в студиото на bTV и го напусна с викове, след като председателят на парламента Цецка Цачева заяви по телефона, че разполага с видеоматериал, изобличаващ РЗС.

Янев бе в ефира на bTV, за да коментира изказване на председателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, засягащо подписката на РЗС за нова Конституция.

Преди дни, след проверка на ДАНС, стана ясно, че в подписката има разкрити манипулирани данни, за което беше сезирана прокуратурата. Янев пък набеди ГЕРБ и „Атака“, че са вписвали неверни подписи, за да излезе, че има злоупотреба.

„По закон нямаме право да искаме лични карти при събиране на подписка. Освен стотиците хиляди почитатели на каузата има и зложелатели, които умишлено са пращали хора да вписват депутати, общински съвети, координатори и т.н. Същевременно Цецка Цачева е сезирала ДАНС чрез политически натиск и срещу нас започва разследване. В подобна подписка на ВМРО са открити многократно повече „мъртви души“, но това не предизвиква интереса на службите. Отношението към РЗС е тенденциозно“, каза Янев.

Според Цачева обаче видеоматериалът, който е получила, съдържа категорични данни за случилото се.

„Не приемам твърденията на господин Янев. Ако той изнася информация под натиск, то това не се е случило при мен. Информацията беше пусната в кутията ми на народен представител. За разлика от господин Янев, който пуска разни флашки, при мен дойде визуален запис. Имам видео материал, който ми даде основание да сезирам ДАНС. Не познавам хората на записа. Някакви хора пишат в офиси на РЗС – не го твърдя това нещо, възможно е да е манипулирано“, заяви парламентарната шефка.

Това предизвика бурната реакция на лидера на РЗС. „Цачева, сбъркали сте си професията – трябвало е да станете милиционерка, била сте и партийна секретарка. Говорите небивалици в моето време за право на отговор“, заяви Янев и напусна студиото, обвинявайки медията в слугинаж към управляващите.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *