20/04/2024

ВМРО: Незабавна оставка на Борисов, ако записите са истински!

Mинистър-председателят Бойко Борисов трябва незабавно да подаде оставката си, ако е достоверен разпространеният запис на негов телефонен разовор с Ваньо Танов, заявиха от ВМРО.

В същото време не бива да се позволи с тази оставка да се изведат отново в предни позиции силите на бвшата тройна коалиция или техните производни или да се дадат аргументи в ръцете на борещия се за политическо оцеляване Първанов.

Затова ВМРО предлага: ако записът е достоверен, Борисов да подаде оставка, а с полагащия им се по конституция мандат управляващите да се опитат да съставят експертен кабинет, който да изведе страната от кризисния момент и да гарантира стабилността.

Искрено се надяваме, че в редиците на ГЕРБ не са толкова малко честните личности и управляващите разполагат с кадри да съставят нов кабинет, но този път – с широко гражданско участие и по-широка парламентарна подкрепа.

Но дори разпространените записи да са фалшиви, следва да се зададе простият въпрос: Има ли въобще българска държава?

Каква е тази държава, в която министър-председател и президент се уговарят за покровителство на бизнесмен и това се заявява от трибуната на парламента? Каква е тази държава, в която някакви нечистоплътни субекти, известни като „съвестни граждани” или „октоподи”, според случая, подхвърлят посдлушани разговори на самия министър-председател?

Това е първи случай на подобно посегателство срещу личност на министър-председател в последните 20 години.

Политическата истерия, на която сме свидетели в настоящия момент, има своя аналог единствено във времената на дивия преход, за които си мислехме, че сме оставили зад гърба си. Това не може да продължава.

Щетите, които се нанасят на българската държавност са непоправими. Както предупредихме и преди дни – утре българите вече съвсем няма да имат тази държава за своя.

vmro

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *