26/04/2024

Трима министри останаха доволни от видяното в КЦМ – Пловдив

Трима министри пристигнаха на инспекция в едно от най-големите предприятия в страната – КЦМ Пловдив. В края на миналата година предприятието подписа договор за кредит в размер на 100 милиона евро с Европейската банка за възстановяване и развитие и с Уникредит Булбанк.

Мащабната инвестиционна програма, за която ще се използват средствата, предвижда кардинално обновяване на мощносттите на КЦМ. След три години КЦМ ще бъде най-голямото и най-модерното металургично предприятие в цала Европа, обясни доцент инженер Никола Добрев, главен изпълнителен директор на КЦМ 200 АД.

Пред екоминистъра Нона Караджова, социалния министър Тотю Младенов и икономическия Трайчо Трайков ръководството на комбината представи инвестиционната си програма. Трайков и Младенов помолиха ръководството на КЦМ да отправи предложения към кабинета за промени в трудовото законодателство.

Доцент инженер Никола Добрев

Социалният министър беше впечатлен, че в комбината работят 54 души с увреждания. Той оцени високо работата в предприятието, като не пропусна да отбележи, че има много какво да се желае за колегите им от оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, в който тримата министри бяха на посещение по-рано.

На територията на комбината ще бъдат пуснати в действие два нови завода с най-съвременните технологи в бранша, съобщи доцент инженер Никола Добрев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД. Предприятието работи по проект, който ще позволи да се запази годишно производство от 75 000 тона олово и 65 000 тона цинк, като същевременно и ще модернизира технологиите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *