24/04/2024

Стефан Гамизов: Извършен е вътрешен преврат на Борисов!

Стефан Гамизов

Пред очите ни се извършва преврат в бананова република и тъй като е бананова, такъв е и превратът ни – бананов. Ако положението не се овладее може да се стигне до замразяване на членството на България в ЕС и дори още по-лошо – България да бъде изключена от Европейския съюз.

Това заяви емоционално в предаването „Сеизмограф“ по bTV председателят на „Гражданска лига на България“ Стефан Гамизов по повод разпространените стенограми на разговори между Ваньо Танов с депутати и министри от ГЕРБ.

Според Гамизов е направен вътрешен преврат на Бойко Борисов.

От ДАНС са заложили капан на премиера: „като чрез телефона му са разбрали кои са най-близките му приятели и знаейки какъв му е емоционалният статус, и знаейки как говори, те са употребили точно този човек, но не заради друго, а за да успеят да го запишат с нещо компрометиращо. Така действа групата в ДАНС“, /още подробности – вижте тук/ категоричен е председателят на „Гражданска лига на България“.

„Податливостта на Бойко Борисов за това да се съобразява и с мнението на Европейския съюз, особено за енергийните проекти, доведе до паника в ДАНС. Цялата група в ДАНС – това са едни зли, самозабравили се хора, които единственото нещо, което правят, да намират начини как да злоупотребяват и да печелят пари от това нещо“, посочи Гамизов.

ДАНС управлява държавата и тези хора имат краен интерес в АЕЦ-Белене. В дъното на всичко е АЕЦ „Белене“, проектът Южен поток, приватизацията на две енергийни мощности – АЕЦ „Козлодуй“ и „Марица-изток“ 2, защото се оказва неимоверна преса да се приватизира фондовата борса и докато пазара е на дъното си, групата „Капитал“ да могат отново да изиграят целия театър“, уточни Стефан Гамизов.

„Още миналата година пролетта тръгнаха слухове, че Бойко Борисов ще бъде „нагласен“. Някои казват, че това е СРС, някои казват, че не е СРС. Вътрешното ми убеждение е, че това е СРС. Кой подписва СРС-тата в България? Вътрешният министър Цветан Цветанов. Цялото дело за въпросния митнически шеф, заради който е станало подслушването, е подписано от съдията Георги Колев, който по супер странен начин стана шеф на ВАС без никаква алтернатива“, каза председателят на „Гражданска лига на България.

Според Гамизов крайният резултат от това нещо ще е служебно правителство на Георги Първанов. Той бе категоричен, че Бойко Борисов не трябва да подава оставка и трябва да си свърши работата.

В предаването на Нова телевизия „Директно Карбовски“ пък главният редактор на вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова каза: “ Не искаме да сваляме правителство, а Бойко Борисов да си признае, че бушоните му горят. И те са много“. Тя е категорична, че премиерът Борисов трябва да провери „всички бушони, за да не изгърми цялото табло“. Мартин Карбовски попита дали „Галерия“ клати властта чрез „опозиция на флашките“ и обвини Патрашкова в „ченгеджийска журналистика“.

„Ние сме опозиция“, каза Патрашкова, допълвайки че вестникът няма патрони. „Категорично нямаме нищо общо с Яне Янев“, каза още тя и определи като „пълна лъжа“ твърдението, че съпругът й е активист на партията на Яне Янев в Габрово.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *