25/04/2024

Смъртта застигна организатор на протест по време на митинг!

Производителите на тютюн не веднъж са довеждани до отчаяние

Смъртта застигна Мехмед Матушев по време на протест на производителите на тютюн в Гоцеделчевско. Той бе председателят на инициативния комитет, организирал поредния протестен митинг.

На Мехмед Метушев му прилошало по време на протеста. Веднага е бил откаран в болницата, но от здравното заведение уточниха, че той е починал още в Спешния център.

Близо три хиляди тютюнопроизводители излязоха на протест на пътя Гоце Делчев – Доспат. Полицаите се оказаха безсилни да спрат огромната тълпа, която извървя пеша от разклона за Доспат до Гоце Делчев, информира e-79.com.

В града протестиращите блокираха кръговото кръстовище, както и пътя за София, Сатовча и Хаджидимово. Тютюнопроизводителите се заканиха да блокират пътищата и през следващата седмица, като са готови дори да затворят границата с Гърция.

Те за кой ли пореден път искат достойно заплащате на тютюна, тъй като в момента изкупната му цена е безкрайно ниска. Според тях реалната цена на тютюна трябва да е около 8 лв. за килограм.

Протестиращите настояват и за незабавно започване и на изкупната компания, тъй като с всеки изминал ден пада качеството на тютюна. Те си искат и субсидиите, които бяха спрени от правителството.

Участниците в протеста заявиха, че в момента живеят само на вересия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *