24/04/2024

Хакери се изгавриха- пробиха профила на Зукърбърг във Фейсбук!

Щастливият създател на Фейсбук

Хакери доказаха, че няма нещо в световната мрежа, което да устои на набезите им. Този път тяхна мишена стана младият милиардер и създадтел на Фейсбук – 26-годишният главен изпълнителен директор  Марк Зукърбърг /или Закърбърг или Цукербърг, както напоследък го изписват/.

Посланието на хакера на профила на Закърбърг, гласи:  „Нека хакването да започне: Ако Facebook има нужда от пари, вместо да се обръща към банките, защо не позволи на потребителите си да инвестират по социален начин? Защо не превърнем Facebook в „социален бизнес“ по начина, по който носителят на Нобелова награда Мoхамед Юнус го описва. Какво мислите?“

Разбира се, че Закърбърг не е пуснал сам това съобщение и че профилът му е бил хакнат. Този случай обаче може да породи у потребителите на социалната мрежа въпроса как, след като Facebook не може да опази профила на собствения си създател си, може да предложи сигурност за останалите хора?

За нула време съобщението на хакера е било харесано от над 1800 души и е коментирано от над 500 човека.

Базирната в Калифорния социална мрежа Facebook превърна Закърбърг в знаменитост и в един от най-младите милиардери в света. Наскоро компанията набра 500 млн. долара от инвеститори, а пазарната й стойност в момента се оценява на около 50 млрд. долара.

Източник: Profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *