19/04/2024

Депутатите гласуват днес поискания от Борисов вот на доверие

Народните представители ще гласуват днес вот на доверие, който премиерът Борисов поиска за цялостната политика на на правителството. До този ход на премиер-министъра се стигна след разтърсилите цялата държава записи с подслушани разговори, някои от които според прокуратурата вече са доказано фалшиви.

Предвижда се дебатът по искания вот на доверие да започне веднага с откриването на заседанието на Народното събрание в 9.00 часа.

Правителството на европейското развитие на България прие предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната. Нито едно правителство през последните 20 години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

В искането се казва, че проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване. Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях.

Все още не е ясно дали гласуването ще бъде явно или тайно. При таен вот са възможни и изненади. Правило в българската политика през последните 20 години е да се подкупват със солидни суми онези депутати, които са най-кресливи. Виждали сме неведнъж как „изненадващо“ при гласуването те заемат точно противополжна позиция.

При явен вот – резултатите от гласуването са предизвестени в полза на ГЕРБ и Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *