18/04/2024

Пръкна се нова партия – „Съюз за Пловдив“

Инициативният комитет от 70 души, който  на 9 януари 2011 г. взе решение за учредяване на Политическа партия „Съюз за Пловдив“  свиква Учредително събрание за създаване на политическа партия от 11.00 часа в Концертна зала /Бившия партиен дом/.

Дани Каназирева, която бе изключена шумно през миналата година от ГЕРБ, е председателят на новата партийна организация, учредена от 553 души.

Заместници на Каназирева са Вихра Ерамян от образователният инспекторат и професор Ангел Бакърджиев, заместник-декан на Стоматологичния факултет в Пловдив.

Дани Каназирева определи като приоритети на новата дясноцентристка национална политическа формация здравеопазването, образованието, науката и културата.  Новата партия категорично ще участва в предстоящите избори, но за формата е още рано да се говори, заяви Каназирева.

Тя мотивира превръщането на гражданското сдружение в политическа партия с факта, че поредните управляващи отказват да допуснат гражданите до реалното управление, и да му дадат полагащата му се водеща роля.

Университетският преподавател проф. Ангел Бакърджиев, просветният експерт Вихра Ерамян, юристката Мария Илчева, художникът Николай Няголов, поредица от изтъкнати пловдивски лекари, много млади хора – Веселин Козарев, актьорът Стилиян Димитров, Атанас Тодоров, Евелин Парасков, Зарко Сарафян са сред учредителите.

dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *