29/03/2024

Бойко Борисов: Първанов дирижира компроматите вече 20 години!

Бойко Борисов

Президентът Георги Първанов стои зад атаката срещу мен, но аз го разбирам. Той е млад и има амбиции, изгражда своята организация, за да остане във властта. Той дирижира героите на прехода и компроматите вече 20 години.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в предаването “Бодилник” на ТВ 7. От своя кабинет в МС пред микрофона на Бареков премиерът на България  коментира последните скандали около СРС-тата и обясни как действат центровете, които създават компромати, както и истински и законни ли са подхвърлените флашки.

„Свалям шапка на Алексей Петров, че с трима журналисти – Кристина Патрашкова, Явор Дачков и Сашо Диков, с един вестник и една телевизия подчини всички медии, с няколко флашки той обезличи всички партии, БСП тичат след всеки запис като палета. Така майсторски разиграва всички, че аз като джентълмен не мога не му призная-симпатизирам му“, обяви министър-председателят.

Борисов подчерта, че съществува разлика в продължителността на разговорите, изнесени от флашките и тези от разпечатките на мобилните оператори. Той  помолил шефа на митниците Ваньо Танов да поиска също такава проверка,  за да се види съществуващото разминаване.

Разликата между водения в действителност разговор и записа от флашките на в.“Галерия“ обаче е следната – единият е с 16 сек. по-дълъг, а другият е с 46 сек по-дълъг, съобщи Борисов. „Сигурен съм, че се обаждах на Ваньо Танов за Вучката и за Леденика съм се обаждал“, признава Борисов

Знаех че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид – оттук нататък това е манипулиран разговор, мотивира се премиерът.

„Сигналът за Леденика е подаден на миналия ден, а няколко дни преди това съдът е дал разрешение да бутилират бира. Защо отиват ден и половина по-късно“, попита премиерът. Това, че не съм в добри отношения с президента Георги Първанов е ясно, но в случая ми се обади, че митничарите неправомерно притискат Михаил Михов, заяви Борисов.

За втория телефонен разговор с шефа на митниците Борисов разказва:
„На Терминал 2 не съм назначавал никой. Вучката работи там много години преди аз да дойда на власт. Един ден го махнали, защото ритал с мен топка. Той е на най-ниската длъжност-обикновен посрещач на летището. Идва той и вика: Абе, шефе, толкова години работя в митниците, вие дойдохте на власт и ме махнаха. Освен на игрището, аз не съм го виждал в друга ситуация. Той даже беше голмайстор на армейската група.“, спомня си премиерът.

Министър председателят  се усъмни обаче, че някой се опитва да го провокира и  да режисира определени казуси. „Защо се огледаха точно него да махнат? И аз имам исхемична болест на сърцето. Докторите казват – не ходи на сауна и не тичай толкова, но аз си го правя“, признава Борисов

„Някои режисира тези скандали, за да се отклони вниманието от свършената работа. Аз назначавам вицепремиера, шефа на Митниците, да го бях направил и него, а не да стои на най-ниската длъжност, каза Борисов.

„Да спрем да си мием ръцете с прокуратурата и за всяко нещо да искаме проверка. Задръстихме я.“, препоръча министър-председателят за финал на темата за СРС.

Премиерът Бойко Борисов  похвали  финансовия министър Симеон Дянков за новината за вчерашното решение на ЕК, с което се прекратява наказателната процедура срещу България за свръхдефицит.

Кредитният рейтинг на България ще се повиши през юли, прогнозира Борисов. Друг успех  на правителството ГЕРБ е запазването на данъците, ускоряване на еврофондовете и големите инфраструктурни проекти.

По горещата тема за повишаване на доходите, по която го критикува опозицията Борисов препоръча: Може ли да имате доходи, ако нямата професия и работа. Работете повече и ще имате пари. Доходите ще се вдигнат, когато конструираме икономиката си така, че да можем да раздаваме.

blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *