25/04/2024

„Райънер“ стартира редовни евтини полети от Пловдив за Барселона!

Нискотарифната ирландска компания „Райънер“ (Ryanair) ще лети от Пловдив до Барселона два пъти седмично от края на март, съобщи източник от авиопревозвача. Официално линията ще бъде обявена в сряда.

Все още авиокомпанията не е пуснала в продажба билети по дестинацията. Директорът на пловдивското летище Дойчин Ангелов потвърди пред „Дневник“ информацията, че ще има нова редовна линия, но засега не пожела да даде подробности около нея.

В момента редовни полети до Барселона от София изпълнява нискотарифната „Уизеър“ (Wizzair). Цената на двупосочен билет за периода от 20 март до 10 април е 362.98 лева, без включени такси за багаж, показва справка на „Дневник“ в сайта на авиокомпанията.

„Райънер“ (Ryanair) лети от и до България от началото на ноември. Тогава превозвачъта стартира полетите си между пловдивското летище / още подробности – вижте тук/ и летище „Станстед“ край Лондон. Компанията лети два пъти седмично до България – във вторник и събота. Цената на билетите започва от 27.99 евро в едната посока, показва справка на страницата на компанията. Смяна на билета за друга дата струва от 35 евро до 55 евро в зависимост от начина на плащане. Промяната на име е срещу 100 евро и 150 евро.

От „Райънер“ предупреждават пътниците си да се регистрират за полета предварително и да принтират бордните си карти, преди да отидат на летището. Цената на интернет регистрацията е 5 евро през сайта на компанията, а ако се извършва на летища, на които се предлага онлайн чекиране, ще струва 10 евро.

Цените на багажа започват от 15 евро и достигат до 40 евро. Стойността зависи от тежестта на куфарите, техния брой и месеца, през който се осъществяват полетите.

www.dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *