25/04/2024

Премиерът приема оставките на Божидар Димитров и Павлин Димитров

Министър-ппредседателят Бойко Борисов ще приеме утре оставката на министъра без портфейл профессор Божидар Димитров. Това е очаквана новина.

Неочакваната беше, че утре оставка ще подаде и заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров и тя ще бъде приета от премиера. Двете оставки той ще приеме, за да покаже на опонентите си, че не прилага двоен стандарт по отношение на гръмналия преди дни скандал, когато стана ясно, че почти половината от българските дипломати в ключови държави на Европейския съюз и по света, са били агенти на бившата Държавна сигурност.

Премиерът не скри, че Божидар Димитров му е приятел и че специално за него му е много мъчно. Както и че ще намери начин да му помогне зе работа и реализиране на проекти в Плиска и в Созопол, заяви Бойко борисов в предаването на бтв „Нека говорят“.

По повод горещия скандал с агентите дипломати премиерът не пропусна да атакува президента. Георги Първанов си играе с историята, каза Бойко Борисов. Всички тези бивши агенти, които ние назначихме като дипломати, когато дойдохме на власт, вече бяха получили агремани от съответните държави. Сега ще им предложим да бъдат отзовани, каза министър-председателят.

Бойко Борисов не пропусна да се похвали в самото начало на участието си в шоуто на Росен Петров „Нека говорят“. Той показа последната оценказа за кредитния ретинг на България от Стандарт енд Пуър, която от негативна сега вече е повишена на стабилна.

По повод въпрос на зрителите за масовото подслушване Бойко Борисов първо увери, че средствата , предвидени в бюджета за СРС-та не са 100 милиона, а 25 млн. А по повод това, че е бил подслушван шефът на агенция „Митници“ Ваньо Танов, премиерът заяви: властта трябва да бъде подслушвана. И мен ме следят чуждите държави – наблюдават всяка моя стъпка.

Премиерът каза, че не вярва на Иван Костов – той според него иска един слаб ГЕРБ, за да не може неговата партия без тях.

Той направи две признания: едното, че от няколко години не живеят заедно с Цветелина Бориславова, а другото – че не знае каквно ще прави извън политиката. Той очаква покушения срещу себе си и Цветан Цветанов за накърнените интереси за милиарди само заради блокираните заменки.

Борисов призова хората за още малко търпение и стягане на колана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *