16/04/2024

Коварната Калина Илиева натопила министъра си пред службите!

Мирослав Найденов

По сигнал на лъжкинята Калина Илиева в продължение на половин година е бил подслушван агроминистърът Мирослав Найденов. Напоследък няма ден, в който  да не изскочат нови шокиращи факти от интригантското и очевидно – коварното, поведение на бившата шефка на фонд „Земеделие“, чиято диплома се оказа фалшива.

Всички разговори на министъра са записвани със СРС от агенти на ДАНС, съобщи в. „24 часа“, като се позова на неофициална информация. Тя твърдяла, че министърът й оказва натиск да пуска определени проекти по програмата за развитие на селските райони. Дори ходела на срещи с него със скрити записващи устройства.

Подслушването е започнало в началото на пролетта. Досега обаче не били открити доказателства за твърденията на Илиева.“Не се учудвам, започват да ми се изясняват много неща“, коментира вчера Найденов.

От ДАНС са отказали да коментират, тъй като става дума за класифицирана информация.

Сигналът срещу земеделския министър е в един от 400-те имейла, които Калина Илиева е пратила и до европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, за които вчера съобщи именно Найденов. Писмата са писани срещу крупни български месо- и млекопреработватели, зърнопроизводители, животновъди и депутати. След тях са спрени стотици проекти за близо 200 млн. евро. За много от тях фермерите вече водят дела срещу фонд „Земеделие“. Възможно е, ако ги спечелят, да се наложи да им се плаща с пари от националния бюджет, защото срокът за усвояване на евросредствата може да изтече.

В същото време вестник „168 часа“ съобщи, че прокуратурата на Берлин готви издаването на европейска заповед на арест  на бившата шефка на фонда. Вероятно за нея ще бъде искана и мярка за неотклонение, за да не се укрие зад граница.

Калина Илиева беше отстранена от поста си, след като се разбра, че е прикривала бременността си. Премиерът Бойко Борисов разказа, че го е лъгала, че има тумор. Мирослав Найденов пък добави, че пред него е твърдяла, че отива в Германия да се оперира от тежка миома, а след няколко дни е родила.
По-късно стана ясно, че дипломата на Илиева от Германия е фалшива и с нея се зае прокуратурата и у нас, и в Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *