16/04/2024

Еврокомисар Кристалина Георгиева изтри резила на Желева!

Кристалната Кристалина

Кристалина Георгиева – вторият наш български еврокомисар след Меглена Кунева, изтри световния резил, на който ни лепна кандидатката преди нея Румяна Желева. Освен срамното и наглото и представяне на изслушването пред Европейския парламент, декларацията й с невярно съдържание,  европейски медии нарекоха Желева „гангстерска невеста“.

На церемония снощи обаче европейският комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева беше обявена за „Комисар на годината“ и за „Европеец на годината“ в годишните награди на електронното издание „Юръпиън войс“ (European Voice). Това обяви самата тя в блога си, като благодари за подкрепата, съобщава Дневник.

Авторитетното издание за европейска политика награждава всяка година европейски политици, представители на бизнеса и публични фигури за приноса им към ЕС през годината.

Номинацията на Георгиева беше мотивирана с авторитета и компетентността, които комисарят е проявила по време на кризите след земетресението в Хаити и след наводненията в Пакистан.

Румяна Желева - голямото самочувствие без покритие

Георгиева стана Европейски комисар почти случайно, но от февруари насам несъмнено впечатли много хора, каза Тим Кинг, редактор на „Юръпиън войс“.

Преди да заеме поста в Европейската комисия Кристалина Георгиева беше директор на отдела за устойчиво развитие към Световната банка. Тя беше вторият избор на българското правителство за позицията в Еврокомисията, след неуспешното представяне на Румяна Желева. Това изслушване се превърна в световен скандал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *