28/03/2024

Съдът остави зад решетките арестуван за подкуп кмет

Емил Дичев, снимка на БГНЕС

Повече от сто човека протестираха на 28 декември 2010 г. пред сградата на варненския съд в защита на арестувания кмет на община Белослав Емил Дичев. Днес задържаният обжалва ареста си.

Живеещи в Белослав и околните села издигнаха плакати, като заявиха категоричната си подкрепа за Емил Дичев, който. Според тях това е най-добрият кмет на общината досега, съобщи БНР. Хората заявиха, че не вярват той да е взел подкуп и подозират, че случаят е инсцениран от политическите му противници.

Варненският апелативен съд обаче потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на хванатия с 5000 лева подкуп Емил Дичев. Той беше закопчан на 17 декември.

Обвинителите обаче смятат, че Дичев може да въздейства върху свидетели по делото и да попречи на разследването. Становището на съда е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Дичев е извършил престъплението, за което е обвинен. Така белославският кмет остава зад решетките. Мярката на съда е окончателна и не подлежи на обжалване.

В България срещу смешно заплащане могат да се организират митинги в защита на всякакви личности и „каузи“. Дали случаят с кмета на Белослав е такъв – предстои да разберем. А може и никога да не научим истината – просто, защото у нас истината е само за лично ползване от различни хора – според ситуацията и според паричните потоци…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *