24/04/2024

Спасяването на блокираните в Духлата – безсрамен пиар на Б.Б.?

Изваждането на блокираните три деца и четирима възрастни от пещерата Духлата предизвиква все повече и повече съмнения, коментира регионалното издание ZaPernik.com.

Странен е фактът, че кметицата на Перник Росица Янакиева, въпреки че е член на спасителния щаб, научила от телевизията за изваждането на хората от пещерата /още подробности – вижте тук/.

Оказва се, че затворените са извадени „през друг вход“, който няма нищо общо с водата. И то точно, когато премиерът Бойко Борисов дойде да „координира и ръководи“ опрецията.

Възниква въпросът: Чакали ли са хората в пещерата докато дойде премиерът, „за да ги извади“ Б.Б. като един същински супермен? И защо след като е имало алтернативни входове и галерии не бяха проверени първо те, преди да се „чака“ водата да се оттича? Организацията беше направена така, че нито един журналист не видя от къде излизат тези деца! Просто те се появиха от една линейка директно при премиера. Дано не се окаже, че са били в пещерата, за да „чакат“ него, а не водата да се оттича! Тези, които могат да кажат това – спасителите, са неоткриваеми от всички журналисти, възмущава се сайтът.

Госпожо Росица Янакиева, кога разбрахте, че хората от Духлата са спасени?, пита репортер на сайта пернишката кметица. Отговорът: Разбрах от телевизията. Малко изненадващо бяха спасени. Принципно в кризисния щаб, в който съм и аз, не беше постъпила информация, че има алтернатива да бъдат извадени. Разбрах, когато вече бяха навън.

Все пак кога ви информираха за изваждането им?, настоява сайтът. Отговорът:
Няколко пъти се променяше информацията. Преди обяд около 10.30 до 11 часа очакванията бяха, че ще бъдат извадени след около 15-20 часа, предвид скоростта с която се оттичаше водата. Следобедните часове около 16 часа очакванията бяха, че това може да се случи и по – бързо, тъй като водата се оттича по – бързо. След което се изнесе информация и то отговорно, защото аз с Бачев разговарях постоянно и търсих от него информация. Но те са били извадени през друг изход. Така, че практически нивото на водата няма значение. Важното е, че всичко е приключило нормално.

Да наистина това е най-важното. Но след щастливата развръзка се вижда, че възникват прекалено много въпроси. Всички вече са забелязали, колко много обича да се гледа по телевизора нашият премиер. Винаги супермен, винаги страхотен. А когато пък положението се разсмърди – винаги други са му виновни.

Ако обаче са ни разиграли цирк с цел поредно доказателство какъв герой е нашият премиер и още по-точно: как без неговото участие спасителите не биха се справили – ужас! Просто да умреш от срам! Истината рано или късно ще излезе наяве. И дай Боже да не става дума за срамен пиар на гърба на три деца. Забелязахте ли как възрастните пещерняци не щяха да говорят? Случайно ли?…

Боже, дано това не е истина! Макар че мнозина сме тези, които чувстваме, че най-вероятно е… Какви хора ни управляват само!

Бедна ми, бедна Българийо…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *