24/04/2024

СДС: България капитулира пред Путин и Русия!

Лидерът на СДС Мартин Димитров

Визитата на Владимир Путин увеличи енергийната зависимост на България от Русия. Руските медии познаха в прогнозата си – България капитулира!

Това се казва в позиция на СДС във връзка с проведените вчера от правителството разговори с руската страна по време на посещението на Владимир Путин.

Според СДС с подписването на споразумението за газопровода „Южен поток“ българското правителство е обрекло следващите поколения / още подробности – вижте тук/ да плащат неизвестно колко и неизвестно докога за този проект.

„Това е класически пример на необезпечен договор – като тези на тройната
коалиция, срещу които именно ГЕРБ протестираше. Разликата обаче е в размера – правителството ангажира българските данъкоплатци да плащат неизвестно колко милиарда за изграждането на изцяло нови тръби. Чухме само евентуалните постъпления от транзитни такси, но не чухме нищо за разходите“, припомня изнесените вчера данни за договорките между двете държави СДС, цитиран от Дневник.

Сините искат премиерът Борисов публично да съобщи какво е договорено за АЕЦ „Белене“, след като вчера руският му колега Путин обяви, че до края на годината ще бъде одобрен техническият проект на АЕЦ „Белене“.

Според други източници обаче / виж линковете/ България е отстояла интересите си. Къде е истината – времето ще покаже. Факт е обаче, че Бойко Борисов в началото на мандата си се закани да замрази АЕЦ „Белене“. А после неведнъж – в типичния си стил, се отмяташе от обявените пред цялото общество свои позиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *