29/01/2023

Правителството заложи вълчи капан за изтребление на народа!

От тук започват да ни разказват играта...

Правителството узаконява поредния пладнешки грабеж на най-прецаканите поколения. И очевидно се надява във вълчия капан да изпопадат и никога да не излязат наивниците, които цял живот се трудиха.

Внасяха десетилетия здравни осигуровки от смешните си заплати, но не получиха и не получават нищо срещу тях. Трябва да плащат в болниците и поликлиниките, което управниците ни йезуитски наричат ДОплащане. А то си просто най-безсрамно бъркане в джоба.

В същото време над 1 милиард лева събрани конкретно и уж за здравно осигуряване, крепят бюджета на България да не падне. За да потупва снизходително Европа управниците по рамото от време навреме…

Милиони българи плащаха десетилетия пенсионни осигуровки, за да им светне сега пред очите, че са се минали отвсякъде – малко от тях ще доживеят до пенсия. Излиза, че онези, които са заобикаляли закона, са постъпили правилно – така или иначе и едните, и другите – нищо няма да получат. Не от държавата – от собствените си вноски няма да получат.

И само това да е! Преди години родители, баби и дядовци пестяха в банките за образование, за сватби, абитуриентски балове на децата си и внуците си. Удари ги хиперинфлацията и вместо по 20 хиляди лева, получиха от 20-годишно спестяване по 15 лв. Застраховаха си живота, но след три години добросъвестни ежемесечни вноски получиха умопомрачителната сума от 7,20 лв!

Махнаха трите нули от обезценения лев през 1999 г. при правителството на Иван Костов. И наивните пенсионери тогава пресмятаха, че при 160 000 тогавашни лева пенсия месечно при деноминацията трябва да получават 160 лв. при по-скъпите пари. Удариха ги и тях с чук по наивните тикви – пенсиите им се оказаха 60 лева. А уж при деноминацията се махнаха само по три нули от лева. Горните цифри не са никакви теоретични примери. Те са действителни факти, които раниха дълбоко в сърцето милиони българи.

Няма наказан управник  за позорното управление и геноцида – тоест целенасоченото и злоумишлено унищожение на собствения си народ! При други обстоятелства това би се тълкувало като престъпление срещу човечеството.

И може би тъкмо затова продължават да вилнеят…

Според официалната статистика жените в България сега живеят до 77  години, а мъжете – над 69 . Но не се заблуждавайте. Данните са от статистиката. А тя си има методики, които осредняват всички нейни крайни цифри.

А една осреднена цифра означава следното: половин България яде всеки ден постно кисело зеле, другата половина печена пуйка. Следователно – българинът масово яде пуйка със кисело зеле…Де да беше метафора това. Ама не е…

От едната страна те прецаква и ограбва работодателят – със смешните заплати, със смешните осигуровки. В същото време на него само автопаркът му е за милиони левове. За другото – да не говорим. И няма лошо в това – нека има повече богати. Лошото е, че за наемника не остава нищо. Наемникът в България е биологичен придатък на работодателя си, и на държавата си. Иначе казано – роб.

Броите ли и сравнявате ли с колко се увеличават с всяка изминала година самоубийствата в България? Питате ли се защо? Сещате ли се, защо българинът като отиде в чужбина се разболява от тъга по страната си, но на която и точка на земния глобус да се намира – мрази държавата си?

Управниците – едва ли се сещат. Или пък просто – не им дреме!Иначе нямаше всеки ден да докарват до пълно отчаяние милиони…

(Visited 307 times, 1 visits today)

One thought on “Правителството заложи вълчи капан за изтребление на народа!

  1. Вярно е това,което сте написали за нещастния български народ,от който нищо не остана,но вярвам,че един ден нищо няма да остане и от неговите екзекутори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *