18/04/2024

Ой, ти Луно! Земьо македонска! И за теб ли ке се тепаме?

Македонец чул, че вече находчиви бизнесмени продават парцели на Луната. И възкликнал патриотично: Ой, ти Луно, Луно, земьо македонска! И за теб ли ке се тепаме!…

Точно като доказателство, че най-хубавите вицове винаги почиват на нещо реално, вестник Дневник – Македония излезе със сензационното заглавие: „Пиринска мома води Бразилия“. Така скопската медия отбеляза изборната победа на Дилма Русеф на президентските избори.

И обяснава: „Бащата на Дилма – Петър Стефанов Русев, е роден в Габрово, Пиринска Македония, България, а в 1929 година емигрирал, прогонен от комунистите“, пише македонският вестник, цитиран от Агенция „Фокус“. Изданието публикува биография на Русеф. Вестникът отбелязва, че тя е с македонско потекло, поне според информация от социалната мрежа „Фейсбук“.

Не е нужно човек в 21-и век да бъде енциклопедист. Достатъчно е да може да ползва търсачката, за да види, че Габрово се пада доста встрани от Пирин планина. Скопските журналисти само създадоха поредния виц…

Бразилката с български корени, която преди дни стана първата жена президент на Бразилия, наистина има корени в Габрово, който обаче се намира в подножието на връх Шипка, в Централна Стара планина.

Вчера Дилма Русеф заяви в интервю за бразилската национална телевизия „Глобо“, че е единствената българка, успяла извън страната си, поне в подобен мащаб, цитира я bTV. Тя сподели, че за нея би било трогателно да бъде посрещната в България като бразилски президент и предположи, че това ще бъде голяма емоция и за българите.

Русеф разказа още, че помагала финансово на брат си, но след като и той, и жена му починали, вече нямало с кого да поддържа връзки в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *