25/04/2024

Гигантски космически кораб на извънземни кръжи около Марс!

Спътникът на червената планета Фобос е подозрително кух

Една от най-близките до Земята планети от Слъчевата система – Марс, си има две луни – Фобос и Деймос. До тук всичко отдавна е описано в учебниците по астрономия. Сензационна новина обаче долетя от Еропейската космическа агенция.

И тя е, че спътникът на Марс – Фобос, е напълно кух отвътре и ай-вероятно е изкуствено създаден обект, тоест „луната“ е гигантска космическа станция на извънземни.

Това съобщи ексконсултантът на НАСА Ричард Хоугланд, който е ръководител на международнaта изследователска група Enterprise Mission.

Аргументите в полза на изкуствения произход на Фобос са изведени от анализа на много снимки, направени от близко разстояние, както и чрез  сканиране с  радари и спектрален анализ. На снимките, получени през март тази година, на повърхността на Фобос ясно се виждат образувания, които имат правилна геометрична форма, пише www.30dumi.pozicii.net.

Изключително бързото движение на сателита на Марс по неговата орбита и разположените кратери по него водят до мнението на специалистите, че спътникът е с изкуствен произход.

Радарното сканиране показва наличието на голям брой кухини във Фобос,зад които се крият правилни геометрични обекти под повърхността на небесното тяло, коментира Хоугланд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *