16/04/2024

Мръвки пратиха в гроба 55-годишен мъж, борят се за живота на жена му!

Мъж на 55 години се натрови от месо, купено от магазин и се спомина, а лекарите се борят за живота на съпругата му, която е в изключително тежко състояние.

Васил и Райка Калъпчийски от Дупница са открити в дома им в жилищен комплекс Бистрица снощи около 18 часа от дъщеря им и сина им, съобщва БГНЕС. След като цял ден не отговаряли на телефонни обаждания, дъщерята отишла в апартамента в блок 56, където открила баща си мъртъв, а майка си в тежко състояние.

Патоанатомът д-р Динкова е на мнение, че ботулизъм е предполагаемата причина за
смъртта. Аутопсията ще бъде извършена утре. Ботулизмът е рядко, но много сериозно паралитично заболяване, причинявано от нервен токсин.

Съпрузите яли месо /още подробности- вижте тук/, закупено от магазин на голямата търговска верига Европа в квартал на Благоевград. Възможно е месото да е било старо или съхранявано неправилно, обясни доктор Атанас Дамов, цитиран от БГНЕС. Агенцията добавя, че Васил и Райка са изпили и доста алкохол.

Жилището на пострадалите дупничани е запечатано от местната полиция. Води се разследване.

При всичките безобразия и лекомислено поведение на собствениците на много от фирмите, произвеждащи и търгуващи с храни, беше само въпрос на време тази трагедия да се случи. Не е тайна, че масово в магазините се преетикират, за да се изкарат като годни,  стоки с изтекъл срок.

Никой не следи както трябва колко продукти с изтекъл срок на годност отиват към екарисажа. Тази дейност пък е свързана с много подкупи, за да се оформят документите подобаващо пред евентуалните проверяващи.

Най-лошото е, че и при този смъртен случай /Дай Боже жената да оцелее/ няма да има никой вкаран в затвора за предумишлено убийство, за каквото става дума за този случай в Дупница.

И всичката тази мерзост – за някой лев повече…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *