24/09/2020

Тъпи управляващи, завистлив народ – наистина отровна комбинация!

Луиш Инасио Лула да Силва се радва на любовта на бразилци. Ще видим ли някога такъв български политик?

Съдбата на Дилма Русеф – първата жена президент на Бразилия, избрана преди броени часове на високия пост, щеше да бъде коренно различна. Със сигурност щеше да е така, ако някога баща й не бе напуснал България. Нямаше дори да припари до ниските етажи на властта, камо ли по-нависоко.

У нас още от зората на лъжедемокрацията ни във високите етажи на властта се въртят едни и същи стари и втръснали на всички муцуни – безидейни, безпардонни и ненаситни, когато става дума за личните им облаги. Муцуни, които служат само като доказателство на Фройд, че властта е нагон със силата на сексуалния. И точно както и при сексуалния при задоволяването на този нагон резултатите не винаги са ясни и гарантирано добри.

Много българи бяхме с жълто на гащите още при предизборната кампания на Дилма. Повечето от световните медии дори не отбелязаха факта, че във вените на Дилма тече българска кръв. Защото той наистина е без значение.

От значение е нещо друго: Основното послание на Дилма Русеф е, че тя ще освободи Бразилия от бедността. И като нищо ще вземе да го направи, защото колелото на социалния и икономическия живот на тази огромна страна са завъртени успешно в тази посока още от предшественика й с два мандата. А една от причините бразилците да предпочетат Дилма е фактът, че тя е от екипа на досегашния президент /още подробности – вижте тук/.

Да сте чули приоритет на някой български политик да е измъкването от оскотяващата бедност, в която живеят милиони българи? Да сте чули някой да „изтрепе” конкурентите на изборите, само защото досега е бил в екипа на кадърен български политик? Не сте. Няма и да чуете…

А колко е просто: когато измъкваш от бедността все повече и повече хора става това, което стана с Бразилия: от типично бананова република стана ОСМАТА икономика в света! Това означава, че все повече хора от вчерашните бедни все по-често влизат в магазините, все по-често харчат пари за храна, облекло и образование на децата си. От тук –все по-стабилна става средна класа, която върти малък бизнес, все по-богати стават олигарсите. Колкото повече харчещи хора, толкова по-добре за всички…

А това за жълтото на гащите търпи типично българска корекция: и тук се намериха предостатъчно хора да я наплюят, да я нарекат мръсна комунистка, обирала банки, лежала в затвора, та дори – че била обратна… Това са извадки от българските форуми.

Дилма Русеф няма да е първият преуспял българин по една ключова причина. И тя е, че не прави кариерата си в България.

Това ни е трагедията на нас: тъпи управляващи, завистлив народ. Как да се получат тогава нещата при тази отровна комбинация?

(Visited 144 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *