28/03/2024

Путин пристига в България! Падаме ли под руско енергийно робство?

На Путин много му личи чекисткият период от биографията му

За един ден в България пристига шефът на руското правителство – чекистът Владимир Путин. Посещението е по покана на министър-председателя Бойко Борисов. Предприетите мерки за сигурност още от вчера направиха живота на софиянци непоносим.

В делегацията, водена от Путин, влизат министърът на енергетиката
Сергей Шматко, заместник-министърът на външните работи Владимир Титов, генералният директор на Държавната корпорация за ядрена енергетика „Росатом“ Сергей Кириенко, председателят на управителния съвет на ОАО „Газпром“ Алексей Милер.

Бъългария да не подписва за никакви ангажименти с Русия по енергийните проекти, преди да се направи оценка на икономическата изгода, настоя Синята коалиция ден преди визитата на руския премиер Путин у нас.

Според сините Путин ще поиска нашето правителство да подпише важни документи, обвързващи страната ни със строителството на Южен поток и АЕЦ Белене, за които няма техническа обосновка, нито е ясно колко ще струват.

Едни такива договори според сините окончателно ще направят България придатък на експанзионистичната руска енергийна политика за десетилетия напред. Това много политици и обикновени българи смятат за недопустим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *