29/03/2024

Червените в Пловдив въртят на пръста си и кмета, и общината!

Червените в Пловдив махат своя зам.-кмет на града Александър Константинов  и предлагат на негово място доц. д-р Илия Баташки. Това решение е взето на пленума на БСП.

Константинов влезе в управлението на общината след пуча, организиран от ВМРО, БСП и  Атака срещу председателя на ОбС – бившия МВР генерал Йордан Кюмюрджиев от ГЕРБ.

Сегашният Кмет Славчо Атанасов нямаше никакви шансове да спечели местните избори, ако през 2007 г. не беше получил подкрепата на ГЕРБ, припомнят паметливи. Но намери начин да елиминира ракетата си носител.

От преврата насам БСП влезе в управлението на града през задната врата за първи път от 20 години. И като се започна, та не се свършва и до днес с управленските експерименти на кмета и левицата, от които резултатите за Пловдив са плачевни.

В ситуацията няма драма, започваме да тестваме нашите кандидати за кметове, коментира областният лидер Георги Гергов. Това е същият Гергов, който без да се бръкне и с една стотинка, заграби и стана мажоритарен себственик Международен панаир – Пловдив. Тестовете пак ще са за сметка на Пловдив и жителите му, разбира се.

Гергов съобщи, че Константинов се връща на работа в борда на Международен панаир. Като дисциплиниран член на партия Константинов се е съобразил с решението на Градския съвет, подчерта Гергов.

Очаква се доц. Баташки да напусне директорската позиция в УМБАЛ „Св. Пантелеймон”, за да навлезе в същността на дейностите, които поема в общината. При наличието на подписаното споразумение за управление на града и залегналата в него точка за подобряване на управленския и административен капацит той не очаква противопоставяне от страна на Славчо Атанасов.

Самият доц. Баташки възнамерява да подаде оставка и като председател на градската структура на БСП. Това ще стане на 19 декември, когато отново по решение на пленума от тази вечер ще се проведе заседание на партийната конференция. До 15 декември пловдивските социалисти трябва да номинират кандидати за лидерската позиция.

Такъв оригинален управленски челен опит наистина е „принос“ в местното управление на Славчо и компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *