03/02/2023

Засякоха с камера две летящи чинии над Сопот!

Две летящи чинии забелязал предната вечер над Сопот Михаил Иванов, служител в общинската администрация. Той твърди, че това е НЛО, което не се появява за първи път над Вазовия град. Мишо показа пред в. „Марица“ около двуминутно видео на компютъра си, от което ясно се виждат движещи се точки, които излъчват ярка жълта светлина.

„С жена ми гледахме някакъв филм и аз съм задрямал пред телевизора. Минаваше 21.30, когато се събудих и излязох на терасата да пуша. Беше облачно, не се виждаха нито луна, нито звезди. Над града беше тъмно, но изведнъж забелязах една ярка много светложълта светлина, идваше от югоизток. Беше кръгла, значително по-малка от пълна луна, но доста по-голяма от много ярка звезда. Движеше се хоризонтално в посока северозапад. Облаците бяха ниско, светлината беше под тях, най-вероятно  на около 1000 метра над повърхността на Земята.

Светлата точка се движеше бързо в продължение на около две минути и изчезна някъде над центъра на Сопот. Веднага след това се появи друг светещ обект, досущ като първия, който мина по същата траектория и също така внезапно изчезна. Още когато видях първата движеща се светлина, повиках жена си, взех камерата и започнах да снимам. Не усетих нито вятър, нито особени шумове, нито нещо необичайно. Всичко премина за по-малко от пет минути“, твърди Михаил Иванов.

Подобни движещи се светещи тела над Карлово и Сопот са били забелязвани сравнително често, твърдят местните хора. Обикновено те се появяват над южните склонове на Балкана от югоизток, точно в зоната, в които ги е забелязал Михаил Иванов миналата вечер.

(Visited 316 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *