25/04/2024

Разстреляха безмилостно мъж и жена – лихвари

Мъж и жена се простиха с живота си след като получиха куршуми в главите. Убитите живеели на семейни начала и си осигурявали висок стандарт от лихварство. Жената е разстреляна в лека кола, мъжът – в гориста месност близо до дома им в бургаското село Рудник, съобщват от полицията.

Стоян Вълчев на 46 години и десет години по-младата от него  Тодорка Калпаклиева имали десетгодишно дете Деси. То е сляпо, нямо и глухо. Стояло заключено цяло денонощие в почернената къща, където го намерила полицията.

Предполага се, че двамата са познавали убийците. Най-напред бил открит трупът на Тодорка от неин съсед. Той я намерил на 2 октомври на обяд, с окървавен череп в паркирания в двора на къщата им Опел.

Жената  била на шофьорската седалка, което подсказва, че най-вероятно се е опитвала да избяга. Ден по-късно полицаи са открили и мъжа. Той бил застрелян в главата в гориста местност близо до къщата.

Категорично е отхвърлена версията мъжът да е убил половинката
си и след това да се е самоубил, тъй като не е открито никакво оръжие в цялата
местност. Двата трупа са откарани за аутопсия в бургаската болница, за да се установи кога точно е настъпила смъртта.

В селото познават Стоян и Тодорка като тихи и кротки хора, но на всички правело
впечатление, че двамата живеят заможно. Стоян Вълчев се е занимавал с лихварство, но пред съседите си твърдял, че върти и строителен бизнес.

Страшна трагедия! Такава не е имало в нашето село! Минах край къщата на Калпаклиеви в събота около осем сутринта. Гледам – Тодорка Калпаклиева седи в техния опел пред пътната врата. Главата й клюмнала на волана. Викам си: я, заспала е по това време – чудна работа! Приближих и замръзнах – в тила й имаше огромна дупка, а всичко наоколо беше оплискано с кръв.

Почнах да викам мъжа й Стоян – от къщата никой не се обажда. Тогава извиках полиция и тя към 13,30 ч намери трупа на Стоян в гората – разказва
ужасен съсед от село Редник.

Според местните съпругът се е забъркал в сделки с автомафията. Напоследък на улицата пред жилището се появили много стари автомобили. В полицията не изключват той да се е забъркал и с наркотици.

Малката Деси е прибрана от баба й Димитрина, майката на Тодорка, която живее в бургаския квартал Сарафово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *