28/03/2024

САЩ скочи срещу поредните разобличения за зверствата в Ирак!

Америка реагира остро и с възмушщение на публикуваните в сайта на австралиеца Джулиън Есендж – Уикилийкс,  поредни разобличителни документи за зверствата и издевателствата в Ирак.

Тайни писмени доказателства за войната в Ирак бяха огласени преди ден от Есендж на нарочна пресконференция във Великобритания. Както и при предишни разкрития, австралиецът, който работи с много доброволци, най-напред даде автентичните разобличителни доклади на печатни издания, сред които и Гардиън, припомя Дойче веле.

Държавният секретар на САЩ  Хилари Клинтън каза, че този акт застрашава националната сигурност на САЩ и техните съюзници. Министерството на отбраната във Вашингтон вижда в изтичането на информациите заплаха за живота на американски войници.

Публикуването на секретните документи за войната в Ирак на сайта Уикилийкс може да постави под заплаха живота на британските военнослужещи.
Това пък се казва в изявление на британското министерство на отбраната, което осъжда решително неразрешеното разгласяване на засекретени материали, предаде ИТАР-ТАСС.

През нощта в петък срещу събота Уикилийкс помести близо 400 хиляди секретни
документа на Пентагона, уличаващи иракските сили за сигурност в тормоз на
затворници, убийства, мъчения и изнасилвания.

Според правозащитни организации документите доказват, че Вашингтон е знаел, но не е предприел действия срещу издевателствата на иракските сили за сигурност. Американските власти настояват, че за всички подобни престъпления, за които са имали информация, е било съобщавано на отговорните иракски органи.

В Лондон вчера основателят на сайта Джулиан Асандж /или Есендж според траскрипцията на някои медии/ заяви на пресконференция, че той и сътрудниците му са искали светът за научи истината за военната кампания в
Ирак.

В британското министерство на отбраната обаче се опасяват, че подобни
публикации могат да застрашат живота на британски военнослужещи и на войници на съюзниците.

Иракското правителство пък определи публикациите като пиар-кампания на
политическите противници.

Забелязвате ли как след всяка поредна изява на Есендж него винаги го обвиняват в едно и също – че застрашава сигурността на натовци в Ирак, а при предишните публикации – в Авганистан? И как никой не отрича, че тези зверства не са извършвани. И как никой не казва, че са предприети мерки да бъдат изкоренени?

Вярно е, че никога и никъде не е имало справедлива война, но това, което става в близкия Изток наистина надминава всякакво лицемерие и цинизъм!

Толкова невинни жертви заради алчните задници на няколко души! Лошо ни се пише! Защото наистина всяко действие си има противодействие!

Сега вече може да се очаква поредният компромат срещу Есендж. Вече го обвиниха в сексуално насилие. Сега да видим какво ще измислят нямащите насита на пари, дори когато стъпват по трупове заради богатството си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *