20/04/2024

Друго си е Ройтерс да ти извърти шамар! Дано Бойко се усети!

Сградата на министерския съвет

Уважаваната по цял свят агенция Ройтерс публикува анализ на управлението  на кабинета „Борисов”. И казва неща, които вече започват все повече да тежат на обикновения – разбирайте, беден до пълно откачане българин.

Той, българинът, яхан, доен, ограбван, лъган, мачкан десетилетия наред въпреки бедността си, въпреки унизителния си начин на живот,даде на Бойко/ още подробности – вижте тук/ Борисов и компания кредит на доверие. Той този израз – за кредита, отдавна се превърна в клише. Но в случая – няма по-уместен от него.

И му даде кредита, защото видя на какво са способни червените, видя сините, видя жълтите, видя ДПС-арите, видя атакистите… Какво друго да избере, освен обещаващия много мъжкар бате Бойко? И какво се оказа година и косур след това? Че същият този мъжкар сутринта казва едно, на обяд точно обратното, вечерта се завърта към сутрешната си позиция, на другия ден – всичките му позиции отпадат и се отлагат във времето. След още една сутрин същият казус започва да се върти от нулата по същия начин и т.н.

Две трети от изтеклия досега мандат на правителството отидоха само, за да разбере нацията какви идиоти са били управляващите от тройната коалиция и какъв номер са погодили с финансите на сегашните управляващи. Не че ония не бяха нещастници наистина / но в никакъв случай по отношение на себе си/, ама хората искат да виждат какво става тук и сега, не онова, което така или иначе си го знаят.

Човекът, изпреварил по рейтинг Борисов – Цветан Цветанов, показа, че се е научил от лидера си колко са важни публичните изяви, колко е важно медиите да са на точното място в точното време. Смазаха ни от инфо за спецоперации с екзотични имена. Но…този филм сме го гледали вече – всички топ престъпници, заловени с цената на нечуван героизъм, са извън затворите. Дали само съдът е виновен за това?

Ако това, което пише в анализа си Ройтерс беше написано от някоя българска медия – и авторът,  и съответният издател в чудо щяха да се видят. Ха сега да видим ще напише ли и какво опровержение срещу маститата агенция кабинетът „Борисов”? Или ще си спомни най-сетне, че народът копнее да работи и да получава достойно заплащане за достоен живот. И че само успех в тази посока, може да даде шанс на който управленец да постигне и втори, и трети и т.н. мандат.

Прекалено много време мина в приказки, малко време мина в работа, от която ползите да са очевидни. Това само сипва още повече сол в наранената от борба не за изхранване, а за оцеляване душа на нацията. И това ако е живот…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *