26/04/2024

Можем да се лекуваме докато ядем. Но не с всичко

Поредно проучване на специалисти откри или по-точно – потвърди, кой е здравословният начин на хранене, който хем поддържа линията ни добра, хем ни гарантира по-добро здраве. Този път изследването е на учени от университета в Лунд – Швеция.

Те изведоха формулата на идеалния хранителен режим, който подобрява здравословното състояние на човека. Изследователите установили, че комбинирането на някои храни може да има лечебен ефект върху хората. В изследването взели участие 44 доброволци с наднормено тегло на възраст между 55 и 75 години. В рамките на два месеца те яли храна, която според учените намалява лошия холестерол, смъква кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Като допълнителен бонус участниците в експерич(мента чувствително увеличили способността си да запаметяват.

Организаторите на проучването стигат до заключението, че най-ефективните продукти са онези с високо съдържание на антиоксиданти, пълнозърнестите храни, богати на диетични фибри, а също така рибата, ечемикът, плодовете и бадемите.

Това май сме го чели и чували вече някъде, нали? Едва ли е случайно, че поредна група учени достигна до вече огласявани изводи. Значи ли това обаче, че се храним по този начин? Очевидно – не. Тогава защо се чудим откъде ни и дват проблемите в тялото?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *