20/04/2024

Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа от какво боледуваш

Според астролозите, зодиакалният знак, под който човек е роден, дава отпечатък не само върху характера ;W. Той влияе и на здравето ни. Това оспорвано от някои твърдение се подкрепя от едно ново проучване, което установява силните и слабите страни на отделните зодии.

Въпросът е стар колкото човечеството – ще мога ли да се радвам на здраве и колко дълго ще живея? И докато мнозина учени търсят отговорите в наследствеността, Кристиян Темл, който е лекар и писател, се обръща за получаването на тези отговори към звездите, съобщава БТА.

Всъщност хората се опитват от векове насам да намерят връзка между разположението на звездите и кондицията си. След направено проучване, в което са били включени над 140 хиляди души, Темл е в състояние да каже коя зодия какви силни страни има и от какви медицински рискове е особено застрашена.

Ето неговите заключения:

Овен

При Овена особено добре функционира храносмилателната система, заболяванията на бъбреците също се срещат рядко. Освен това към средата на живота хората от тази зодия развиват силна мотивация да се грижат за здравето си. Рисковете за тях произтичат от сърцето, а и са податливи на подагра. Мъжете-овни са под заплахата с напредъка на възрастта да изпаднат в алкохолна зависимост.

Телец

При Телците също храносмилателната система функционира безпроблемно в повечето случаи, а рисковете са най-вече свързани с белите дробове. Принципно проблеми с кръвното налягане не се срещат. По-съзнателно отношение към опазването на здравето си телците започват да проявяват след 60-годишна възраст.

Близнаци

Близнаците пък живеят по-здравословно докато са по-млади, а от всички зодии в тази се срещат най-малко хора с наднормено тегло. Рисковете за близнаците са по линия на сърдечно-съдовата система, а при мъжете отново стои заплахата от алкохолна зависимост, особено при наличието на голям стрес.

Рак

Раците почти нямат проблеми със стреса – те са по-спокойни, което се вижда и по добрите показатели на кръвното им налягане. Проблемите за тях идват и от храносмилателната система, и от жлъчката, а от всички зодии точно раците са най-застрашени от бъбречни заболявания.

Лъв

Лъвовете принципно нямат проблеми с наднорменото тегло, защото се грижат за здравето си. Не са застрашени толкова от риска да заболеят от сърдечни болести или високо кръвно налягане, но трябва да внимават с белите дробове – особено пушачите.

Дева

При хората от зодия Дева бъбреците обичайно функционират без проблеми, костите и ставите са стабилни, кръвното налягане не създава грижи – дори и на старини. През тази част от живота обаче нарастват рисковете от наднормено тегло и сърдечни заболявания.

Везни

И Везните са най-много застрашени от сърдечни заболявания, опасността от високо кръвно нараства с всяка следваща година, те са под заплахата от заболявания на черния дроб и от диабет. Силните им страни са жлъчката, бъбреците и белите дробове.

Скорпион

Скорпионът също не би трябвало да се притеснява за белите си дробове, а и повечето хора от тази зодия не пушат. Опасения не би трябвало да произтичат и от нивата на холестерола, но много рисков фактор е стресът.

Стрелец

Стрелците обичайно имат поддържани фигури и са спортни типове. Сърцето им е по правило здраво, храносмилателната система също е издръжлива. Основната рискова сфера е скелетната система.

Козирог

Козирогът е като че ли по-неразумен на младини, по-склонен е да набляга на
здравословния начин на живот с напредването на възрастта. Следствието – проблеми с кръвното, с обмяната на веществата, с нивата на холестерола.

Водолей

При хората от зодия Водолей като най-слаб орган се очертават белите дробове, грижи могат да създадат също черният дроб и жлъчката. Но пък чревният им тракт едва ли ще стане източник на неприятности.

Риби

И накрая – Рибите. Те, например, много рядко се разболяват от диабет, но е важно в
по-късна възраст да наблягат на движението и спорта. Сред слабите им страни са
заболяванията на червата и черния дроб, както и на жлъчката и бъбреците.

One thought on “Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа от какво боледуваш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *