19/04/2024

Милиардер от Китай раздава богатството си

Милиардерът Пенян, който се отказа от богатството си в полза на другите

Милиардер от Китай се отказа от приказното си богатство и вложи всичките си спечелени пари в благотвороителност. Ю Пенян, който е на 88 години успял да натрупа 8,2 милиарда юана, които се равняват на 1.2 млрд. долара в бизнеса с недвижими имоти.

Пенян заяви, че се надява решението му да даде пример и на други богати хора в Китай. Благодарение на дарението, прехвърлено в едноименния фонд, Ю Пенян е най-големият филантроп в историята на Китай, съобщава www.30dumi.pozicii.net.

Повечето от даренията от фонда са проекти в здравеопазването, образованието и управлението на бедствията. Фондът е покрил разходите за операция от перде на окото на 150 хиляди души,  построил е няколко училища в бедните селски райони в западната част на страната.

В класацията на Hurun Rich List, който прави ранг-листа на най-богатите хора в Китай, Ю Пенян през 2009 г. е бил едва на 432 място.

Милиардерът заявява, че състоянието му е само една капка в морето, в сравнение със средствата на всички китайски милиардери. Ю Пенян е натрупал благосъстоянието си от нулата. Той обяснява, че желанието му да помогне на бедните произтича от трудностите, които го съпътствали в младежките му години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *